Târguri de Turism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Targurile de turism, cele mai importante, se organizeaza cu un an inainte, in scopul asigurarii cu contacte economice atat a beneficiarilor respectiv a detinatorilor de baza materiala cat si a intermediarilor, agentiile de turism (tour-operatorilor) respectiv turistii.

In vederea realizarii ca produsele turistice sa ajunga pe piata, prin agentii de turism si tour-operatori (pentru package-urile de servicii), este nevoie de a se crea prin instrumente specifice comunicarea pe piata turistica. Comunicarea turistica inseamna a avea metode si tehnici specifice pe piata turistica de a se putea ajunge cat mai rapid, corect, in timpul necesar ca informatia turistica dintr-un client potential sa-l transforme intr-un turist real.

Marile targuri de turism au loc in zone traditionale si care de-a lungul vremii s-au constituit in ,,piloni" de piata turistica; ex: Londra, Hamburg, Hanovra, Paris, Madrid.

Pe langa marile targuri internationale sunt targurile nationale care au loc tot o data pe an, iar pe langa cele anuale mai au loc si cele bianuale sau semestriale, care vin sa acopere partea de locuri nevanduta.

Ex: turismul din Bulgaria vs. Turismul din Romania- ocupari de baza materiala (hoteluri), sezonalitate (litoral), importanta mai prezinta si angajarea si calificarea personalului.

Targurile de turism au rolul de a comunica sau crea ,, spatiul de comunicare" intre furnizori, beneficiari de servicii turistice prin contactare si contractare turistica. Aici se creeaza mediul de afaceri turistic si contractarea sta la baza activitatii turistice.

,,Cum se organizeaza targul de turism?"

Targul de turism se organizeaza fie de firme specializate in organizarea de targuri de turism si expozitii, fie de parti de management national al statului, adica organisme ale diferitelor ministere care se ocupa de turism sau de catre organizatii patronale de turism sau or

Bibliografie:

Moise, Z - ,,Marketing prin intermediul targurilor si expozitiilor", Editura All Education SA, 1997

Middletone, V. -,, Marketing Travel and Tourism", Second Edition, 1994, Butterworth-Heinemann, Linacre House, Jordan Hill, Oxford OX2 8DP

Snak, O. - ,,Marketing in industria turismului", Institutul de management si turism Eden, Bucuresti, 1991

People Media, Magazine News, December 2005

Curs de Tehnici si Operatiuni in Turism

http://www.infotravelromania.ro/targuri.html

www.ziarulunirea.ro

http://www.targuldeturism.ro/

http://www.anat.ro

http://www.descopera.ro

http://stiri.acasa.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Targuri de Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
4 740 cuvinte
Nr caractere:
26 934 caractere
Marime:
41.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
turism, oferte, servicii
Predat:
la master
Materie:
Turism
Profesorului:
Prof. Univ. Dr. Ion Ionescu
Sus!