Întreprinderea Mass Media

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conceptia de marketing a intreprinderii moderne ridica la rangul de necesitate orientarea ei spre exterior, deoarece ea trebuie sa produca si sa ofere pietii numai ceea ce se cere efectiv si deci se poate vinde, orientandu-si astfel intreaga activitate in functie de dorintele si necesitatile cumparatorului. Aceasta presupune incadrarea ei in structura mediului ambiant, sincronizarea activitatii sale cu dinamismul, formele si directia evolutiei acestui mediu.

Mediul de marketing, constituit din ansamblul factorilor cu care intreprinderea trebuie sa convietuiasca, care de obicei ii scapa de sub control, influenteaza relatia sa cu clientii, astfel incat supravietuirea si prosperitatea sa este conditionata de cerintele lui.

Insemnatatea cunoasterii si analizei mediului de marketing al intreprinderii

Intreprinderea, privita ca sistem complex, deschis si dinamic, cu caracter preponderent operational, in sens generic, este un grup de persoane organizat, potrivit unor cerinte economice, tehnologice, juridice si sociale care concepe si desfasoara un ansamblu de activitati utile ce se concretizeaza in bunuri si servicii destinate vanzarii, cu scopul obtinerii unui profit cat mai mare.

Atingerea acestui tel impune identificarea si satisfacerea cerintelor clientilor si corelarea activitatii intreprinderii cu schimbarile frecvente si importante ce au devenit o regula generala a mediului de marketing. De aceea, cunoasterea mediului si a interdependentelor mediu-intreprindere constituie o problema de maxima importanta care-i asigura functionalitatea rationala si in final succesul in afaceri.

Pentru orice intreprindere cunoasterea si analiza mediului ambiant, a fizionomiei si mecanismului sau de functionare reprezinta punctul de unde incepe identificarea oportunitatilor, dar si a pericolelor, a amenintarilor ce se prefigureaza la adresa sa. De aceea se impune cu necesitate cunoasterea continutului si a cerintelor mediului, precum si a modificarilor cantitative si calitative care apar in sfera lui, chiar anticiparea evolutiei viitoare a mediului, astfel incat intreprinderea sa se poata adapta la noua lui structura.

Cunoasterea caracteristicilor si a mutatiilor intervenite in structura mediului ambiant este o conditie fundamentala a satisfacerii unei anumite categorii de trebuinte de catre intreprindere, necesitati aflate in continua crestere si diversificare, care trebuie sa stea la baza elaborarii unor strategii realiste, bine fundamentate stiintific. De asemenea, asigurarea resurselor materiale, financiare, informationale si umane de care intreprinderea are nevoie pentru desfasurarea unei activitati in conditii de maxima eficienta, solicita cunoasterea in detaliu a factorilor de mediu care o influentea

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intreprinderea Mass Media.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 931 cuvinte
Nr caractere:
16 204 caractere
Marime:
111.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Mass Media
Tag-uri:
comunicare, informare, televiziune, radio, presa
Predat:
la master
Materie:
Mass Media
Sus!