Reingineria proceselor industriale în cadrul companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Descrierea companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL. 1
2. Analiza managementul resurselor umane in compania Danone P.D.P.A. SRL 2
3. Harta proceselor managementului resurselor umane 3

Extras din referat:

Compania Danone a fost înfiinţată în 1919 de către Isaac Carasso, cu sediul în Barcelona. Danone reprezintă diminutivul catalan al numelui Daniel,primului fiu al lui Isaac Carasso. Zece ani mai târziu, Daniel Carasso a hotărât să mute sediul firmei în Franţa, înfiinţând acolo Société Parisienne du Yoghourt Danone.

Danone România (S.C. Danone P.D.P.A. S.R.L.) este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în stradă Nicolae Canea nr. 96, sector 2, Bucureşti. Danone România face parte din Grupul Danone (care deţine 100% din capitalul filialelei din România).

Fabrica situată în cartierul Colentina, după preluarea și retehnologizarea vechii fabrici de lactate Miorița din București, care a fost salvată astfel de la desființare, așa cum s-a întâmplat cu cea de-a doua fabrică Miorița din București.

În prezent, Grupul Danone, activ în 150 de ţări, este lider mondial pe piaţa produselor lactate proaspete (Danone) şi numărul 2 mondial în domeniul apei îmbuteliate (Evian) şi al alimentelor pentru nutriţia infantilă (Bledina, Milupa) şi clinica (Numico).

Compania Danone vrea să îşi focalizeze toate eforturile de cercetare şi inovaţie, cât şi resursele de marketing, industriale şi comerciale pentru o creştere rapidă a celor două ramuri: produsele lactate proaspete şi băuturile pe bază de apă carbonatată şi necarbonatata.

Danone fabrica circa 95% din produsele comercializate în România în fabrică din Bucureşti. Celelalte produse sunt importate din Franţa, Germania, Spania, Polonia, Ungaria, Bulgaria

Grupul Danone este, în prezent, lider mondial în 3 mari sectoare : produse lactate proaspete- locul 1 în lume, apa imbuteliata- locul 1 în lume, biscuiţi din cereale şi snacksuri- locul al 2-lea în lume

Astăzi Grupul Danone are 100560 de angajaţi în mai bine de 120 de tari. În anul 2013 Grupul a înregistrat vânzări în valoare de 14,470 milioane de Euro.

“Aceste rezultate demonstrează că modelul de business adoptat de Danone România, în contextul actual al economiei globale, îşi dovedeşte eficienta. Pentru următori anii ne propunem să continuăm aceeaşi strategie şi, în primul rând, să menţinem locurile de munca ale angajaţilor noştri, precum şi nivelul salarial. Vom continua să încurajăm consumatorii să consume zilnic produse lactate, necesare şi benefice pentru un stil de viaţa sănătos. Vom promova o politică de preţuri adecvată perioadei, toate acestea ca dovadă a angajamentului nostru pe termen lung în România”, declara Stéphane Batoux, Director General, Danone România.

La Danone, umanismul, deschiderea, proximitatea şi entuziamul asigurǎ fundamentul pentru o cultură organizaţionalǎ unică şi susţin identitatea Danone în toate ţările unde compania este prezentǎ. Modelul Danone este bazat pe ideea că dezvoltarea umană şi performanţa economică se potenţează reciproc.

Sănătatea şi nutriţia s-au aflat întotdeauna în centrul preocupărilor Grupului Danone, prin încercarea sa continuǎ de a oferi consumatorilor produse sănătoase, echilibrate nutriţional şi gustoase.

Datorită calităţii serviciilor oferite - sprijin şi consultanţă în efectuarea comenzilor optime, dotarea magazinelor cu frigidere şi materiale promoţionale, Danone este partenerul preferat al magazinelor din proximitate. De asemenea, împreună cu retailerii importanţi din România compania dezvoltă programe de management al categoriei.

2. Analiza managementul resurselor umane in compania Danone P.D.P.A. SRL

Numărul total al angajatiilor companiei Danone România s-ar ridica la peste 700 de angajaţi,distribuiţi astfel:

- Departament de vânzări : 100 persoane

- Department de producţie : 400 persoane

- Department de marketing : 48 persoane

- Departament de resurse umane : 65 persoane

- Departament de cercetare şi dezvoltare : 40 persoane

- Departamentul financiar -contabil : 47 persoane.

În cadrul companiei Danone dea lungul aniilor fluctuaţia de personal a tot înregistrat, creşterii de aproximativ 28% poziţionându-se în zona medie ca fluctuaţie de personal, în raport cu majoritatea companiilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Reingineria proceselor industriale in cadrul companiei SC DANONE P.D.P.A. SRL.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 133 cuvinte
Nr caractere:
6 014 caractere
Marime:
94.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor , Universitatea Politehnica Bucuresti din Bucuresti
Specializare:
Ingineria resurselor umane în organizaţiile industriale
Materie:
Management
Profesorului:
Florin Dănălache
Sus!