Drept profesional și contractual

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. INTRODUCERE
2. SC BOEMA SRL
A. ETAPELE INFIINTARII
B. DESFASURAREA ACTIVITATII
C. ACTIVITATI DESFASURATE CONFORM CODULUI CAEN
D. CONTRACTE PROFESIONALE
3. INCETAREA ACTIVITATII
BIBLIOGRAFIE

Extras din referat:

1. INTRODUCERE

Societatea cu raspundere limitata, este societatea in care obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social iar asociatii raspund pana la limita aportului lor.

Caracteristici ale unei societati cu raspundere limitata (SRL) Legislatia care reglementeaza infiintarea societatilor comerciale si evident si a societatii cu raspundere limitata, este legea nr. 31 din 1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare. Conform acestei legi, se pot asocia pentru a forma o societate cu raspundere limitata atat persoane fizice, cetateni romani sau straini cat si persoane juridice romane sau straine.

Societatea cu Răspundere Limitată (SRL), se caracterizează prin:

a) Plafonul minim pentru capitalul social subscris este de 200 lei;

b) Numărul asociaților nu poate fi mai mare de 50;

c) Asociații răspund în limita capitalului subscris;

d) Capitalul social este divizat în părți sociale egale, care nu pot fi mai mici de 10 lei și care nu sunt, de regulă, transmisibile altor persoane (nu sunt titluri de valoare negociabile).

e) cea mai uzitată forma de organizare a unei afaceri - reprezintă cca. 64 % dintre entitățiile înregistrate la Registrul Comerțului ( din datele publicate de ONRC)

f) are un cost de înființare de aprox. 850 lei.

Numarul de asociati acesta trebuind sa fie de cel putin 2 persoane si de cel mult 50 de persoane. Legea prevede insa si cateva exceptii:

a) o singura persoana, fizica sau juridica, in cazul formei de SRL cu asociat unic;

b) o persoana fizica sau o persoana juridica nu poate fi asociat unic decat intr-o singura societate cu raspundere limitata;

c) o societate cu raspundere limitata nu poate avea ca asociat unic o alta societate cu raspundere limitata alcatuita dintr-o singura persoana.

SRL se constituie prin intocmirea unui inscris - denumit Act Constitutiv. Semnatarii actului constitutiv, precum si persoanele care au un rol determinant in constituirea societatii sunt considerati fondatori. Nu pot fi fondatori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile sau care au fost condamnate pentru infractiuni economice, gestiune frauduloasa, abuz de incredere, fals, uz de fals, inselaciune, delapidare, marturie mincinoasa, dare sau luare de mita, precum si pentru alte infractiuni prevazute de prezenta lege.

Societatea trebuie sa aiba un sediu principal, care este locul, spatiul si adresa unde se gasesc organele sale de conducere si serviciile administrative. Sediul social este un element de identificare a societatii.

Societatea poate infiinta sedii secundare, cu sau fara personalitate juridica (sucursale, agentii, reprezentante, puncte de lucru, etc.)

2. SC BOEMA SRL

a) Etapele infiintarii

Infiintarea unui SRL solicita un capital de cel putin 200 de lei, capital divizat in parti sociale identice ca valoare, de minim 10 lei. Numarul asociatilor poate fi redus la unul singur, atat timp cat acea persoana nu este asociata la nici o alta societate.

Dupa alegerea formei de activitate si stabilirea formei juridice administratorul a ales denumirea restaurantului de Boema, impreuna cu asociatii au stabilit emblema societatii care a fost verificata la Registrul Comertului. Pentru stabilirea sediului social al firmei a fost nevoie de un contract de inchiriere. Dupa incheierea Actului Constitutv, depunerea la banca a capitatltui social, achitarea taxelor judiciare conform legii, specimenul de semnatura, completarea documentelor pentru Registrul Comertului, asociatii au ridicat actele firmei, iar dupa ce au primit avizele si autorizatiile de functionare au putut sa isi inceapa activitatea.

Boema Restaurant S.R.L. are sediul în orașul Buzău, pe strada Independenței numărul 1 și este o societate cu răspundere limitată, cu personalitate juridică ce se organizează și funcționează conform statutului societății. Societatea a fost înființată la data de 18 aprilie 1991, iar durata acesteia este nedeterminată.

Bibliografie:

- https://www.listafirme.ro/boema-srl-2193889/

- Note de curs-Drept profesional si contractual, Liviana Niminet, Bacau

- www.restaurant-boema.ro

Brezoianu, Dumitru, „Drept administrativ român”, Ed. All Beck, București, 2004

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drept profesional si contractual.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 356 cuvinte
Nr caractere:
7 770 caractere
Marime:
39.85KB (arhivat)
Publicat de:
Catalina I.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau din Bacau
Materie:
Management
Profesorului:
Lect.univ.dr. Niminet Liviana
Nota primită:
Nota 10
Sus!