Analiza practicilor în domeniul resurselor umane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

MEDIFARM. SA este o societate,farmaceutica infiintata in 1991 prin reoganizarea Oficiului Farmaceutic Ploiesti. Societate cu capital,privat 100%, detine un depozit central cu o suprafata de 4259 mp situat in Ploiesti,(acesta coordonand suportul logistic necesar desfasurarii activitatii in conditii optime), un numar de 18 spatii comerciale, precum si un parc propriu de masini,pentru distributie. Domeniul principal de activitate al societatii este cometul en-gros si en-detail al produselor farmaceutice, parafarmaceutice si cosmetice.

MEDIFARM. SA se afla,intr-o continua dezvoltare si ascensiune valorica, fiind preocupata permanent de superlativul calitativ al produselor si serviciilor, precum si,de cresterea gradului de satisfactie a clientilor. Cifra de afaceri inregistrata de societate este de 102.799.464 lei. Oferta de produse este foarte,variata si complexa pornid de la medicamente, produse de slabit, suplimente,,produse sanitare pana la vaccinuri, psihotrope si stupefiante. Numarul de angajati este de 299 de angajati. Profesionalismul,,orientarea spre client si dinamismul sunt elementele principale care caracterizeaza activitatea pe care Medifarm o desfasoara. Elemente pozitive au fost identificate si de catre clienti, conform forumului firmei din care reiese ca societatea are o reputatie buna, iar serviciile si produsele acesteia satisfac intocmai nevoile clientilor, fiind totodata multumiti si de raportul calitate/pret. De asemenea clientii apreciaza atentia, amabilitatea si promptitudinea farmacistelor care le ofera solutii adecvate indiferent de situatie.

Departamentul de resurse umane al firmei este reprezentat de managerul de resurse umane Miron Cristian. Asa cum este prezentat si in figura nr.1, echipa cu care lucreaza managerul este formata dintr-un specialist in recrutare, salarizare, instruire si dezvoltare si un psiholog.

Figura nr.1. Organigrama departamentului de resurse umane

B.Obiectivele studiului de caz.

Principalele obiective ce se doresc a fi atinse prin realizarea acestui studiu sunt urmatoarele:

1.Identificarea neregurilor existente in activitatea desfasurata de angajatii firmei;

2.Principalele nemultumiri manifestate de angajatii firmei;

3.Identificarea de solutii pentru rezolvarea problemelor identificate;

Pentru ca toate aceste obiective sa fie atinse am efectuat doua vizite, prima vizita a fost realizata la unul din punctele de vanzare ale firmei in calitate de "client misterios", iar cea de a doua a fost facuta la sediul firmei in calitate de studenta care realizeaza un studiu de caz a carui tema face referire la "principalele strategii de resurse umane" aplicate in cadrul firmei.

C.Descrierea situatiei concrete, in urma vizitelor.

In timpul vizitei efectuate in calitate de client am constatat ca esteticul punctului de lucru este unul placut si primitor, angajatele fiind amabile poate chiar prea amabile, zambetul lor fiind uneori fortat. Tot experimentul cu ,,clientul misterios" a durat intre 20-25 minute, ceea ce mi s-a parut enorm de mult in comparatie cu alte farmacii. In tot acest timp am observat ca angajatele nu erau foarte organizate, una din ele fiind chiar foarte inceata, dar acest lucru nu a facut ca ea sa primeasca ajutor din partea celorlalte angajate mai experimentate. Cand in sfarsit am reusit sa ajung la casa domnisoara s-a scuzat pentru timpul pe care l-am pierdut asteptand, motivand ca este nou angajata.

Aspectele care m-au deranjat in acest caz au fost timpul pierdut si amabilitatea exagerata a

angajatelor, care in final au si incercat sa imi vanda si alt produs pe langa cel comandat.

Cea de a doua situatie, cea a studentei care doreste sa realizeze un studiu de caz a fost diferita fata de prima experienta. In ziua in care m-am prezentat la sediul firmei am fost primita de un angajat care m-a ascultat si m-a indrumat catre managerul de resurse umane care la prima vedere

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza practicilor in domeniul resurselor umane.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 081 cuvinte
Nr caractere:
10 226 caractere
Marime:
25.10KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Managementul resurselor umane
Materie:
Management
Sus!