Interacțiuni posibile între medicamente și grapefruit

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje

Introducere

Consumatorii doresc sa fie siguri ca alimentele pe care le consuma nu comporta niciun risc, iar acest fapt nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. Siguranta alimentelor si a furajelor reprezinta o preocupare publica esentiala.

UE detine unul dintre cele mai inalte standarde pentru siguranta alimentelor din intreaga lume - multumita in foarte mare masura unei legislatii solide in vigoare, care se preocupa ca alimentele si furajele sa fie sigure pentru consumatori.

Unul dintre instrumentele cheie utilizate pentru a raspunde rapid la problemele care apar in legatura cu alimentele si furajele il constituie sistemul RASFF - the Rapid Alert System for Food and Feed (Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje).

RASFF asigura transmiterea rapida si eficienta a informatiilor intre Comisia Europeana, autoritatile de control al alimentelor si furajelor din statele membre si diverse organizatii, ori de cate ori apare o amenintare la adresa sanatatii.

In acest fel, tarile pot actiona rapid intr-un mod coordonat, cu scopul de a preveni amenintarile asupra sigurantei alimentelor inainte ca alimentele sa devina periculoase pentru consumatori.

Toate cele 27 de state membre ale UE sunt si membre ale RASFF, impreuna cu Comisia Europeana si cu EFSA (Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor).

Cum functioneaza RASFF ?

Sistemul este constituit din puncte de contact aflate in toate tarile membre RASFF, in organizatiile membre si in Comisia Europeana, care fac schimb de informatii in legatura cu orice tip de amenintare la adresa sanatatii.

Exista un serviciu permanent prin care acest sistem se asigura ca notificarile urgente sunt trimise, primite si primesc raspuns in cel mai scurt timp posibil.

Bibliografie:

1.Ordinul nr. 68 din 13 iulie 2005, pentru aprobarea Normei privind Sistemul rapid de alerta pentru alimente si furaje.

http://ec.europa.eu/food/food/rapidalert/docs/rasff_leaflet_ro.pdf

http://www.ansvsa.ro

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interactiuni Posibile intre Medicamente si Grapefruit.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 056 cuvinte
Nr caractere:
12 579 caractere
Marime:
14.79KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Farmacie
Tag-uri:
medicamente, farmacie
Predat:
la master
Materie:
Farmacie
Sus!