SC Conacul lui Maldar SA

Previzualizare referat:

Extras din referat:

SC Conacul lui Maldar SA are sediul social in jud. Valcea, loc. Maldaresti, str. Principala, langa Horezu la poalele Magurei Slatioara. Cod Unic de Inregistrare 10376500, Numar de ordine la Registrul Comertului J33/718/1998.

Capitalul subscris varsat: 16.733.960,00 lei

Obiectul de activitate:

Are ca obiect principal de activitate prestarea de serviciii hoteliere, servicii de alimentatie publica si agreement, vanzarea de pachete turistice, organizarea de conferinte sau evenimente pentru companii din tara si strainatate.

Activitatea de baza a societatii este stipulata la art. 5 din actul constitutive si potrivit codificarii CAEN - 5510 este definite ca “Hoteluri si alte facilitati de cazare similare”.

Scurt istoric si evolutaia intreprinderii:

Societatea a fost infiintata in martie 1998 ca o societate pe actiuni de tip inchis, cu capital integeral privat, avand 6 actionari fondatori, persoane juridice romane. In urma ofertei publice de actiuni initiate in decembrie 2007, societatea a fost listata la cota Bursei de Valori Bucuresti.

In prezent societatea functioneaza doar printr-un hotel de 4 stele - Conacul lui Maldaresteanu.

Conacul lui Maldar este primul reper cu identitatea unu lant international (Best Western) din zona jud. Valcea si in continuare singurul hotel care opereaza intr-o franciza lientele ve in aceasta zona. Serviciile prestate se situeaza intr-o gama liente de lientel: de la servicii hoteliere de baza (cazare si lientele ve), pachetele integrate de tip “inclusive” pentru seminarii, conferinte sau congrese pana la servicii particularizate la nivelul clientului sau grupului.

Conacul lui Maldar are in portofoliu atat lientele romana cat si straina - grupuri itinerante de turisti atat din zona Comunitatii Europene cat si din Japonia si Israel.

Societate are ca obiect principal promovarea si dezvoltarea turismului in zona Valcea.

POLITICA DE FINATARE

-Influenta structurii capitalului asupra valorii intreprinderii-

Politica de finantare reprezinta ansamblul de decizii, de opinii fundamentate pentru alegerea celei mai eficiente structuri de finatare a intreprinderii.

Structura capitalului si valoarea intreprinderii

Mediul financiar concurential in care activeaza intreprinderile, pune problema evaluarii sanselor pe care un investitor potential sau real le-ar avea de a castiga mai bine decat in orice alt domeniu de investitii.

Actionarii care pun la dispozitia intreprinderii capitaluri proprii si creditorii care asiguara capitalurile imprumutate sunt definite ca investitori.

Investitorii sunt interesati de randamentul capitalurilor avansate initial.

Rentabilitatea actiunilor este determinata de dividendele acordate actionarilor si de diferenta valorii de piata a actiunilor intreprinderii intr-o anumita perioada de timp. Rentabilitatea capitalului imprumutat (pentru creditori) este dat de dobanzile percepute dar si de variatia valorii de piata a cursului bursier in cazul obligatiunilor intr-o anumita perioada de timp.

Randamentul si valoarea de piata a intreprinderii

Intreprinderile care functioneaza fara un capital adecvat sunt predispuse esecului in afaceri.

Pe langa un capital suficient, intreprinderea trebuie sa aiba si o structura adecvata a capitalului (adica o combinatie optima intre capital propriu si capital imprumutat).

Potrivit lui Modigliani si Miller, rata asteptata a venitului pentru capitalul propriu creste proportional cu gradul de indatorare.

Aceasta afirmatie poate fi prezentata rational astfel:

k_c=k_ec+DAT/CP*(k_ec-k_d)

k_c-randamentul capitalului propriu

k_ec- randamentul activului economic

k_d- rata dobanzii active

DAT - valoarea datoriilor

CP - valoarea capitalului propriu

Pentru intreprinderile cotate la bursa se calculeaza un randament bursier determinat de castigul de capital prin cresterea cursului actiunilor si de dividentele ce revin/ actiune.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • SC Conacul lui Maldar SA.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
985 cuvinte
Nr caractere:
6 432 caractere
Marime:
189.59KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Stiinte Economice , Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu
Materie:
Economie
Profesorului:
ion dumi
Sus!