Prezentare S.C. Parteneri Xnet S.R.L.

Previzualizare referat:

Extras din referat:

S.C. PARTENERI XNET S.R.L. este partener al S.C. MOBIFON S.A. care activeaza pe piata serviciilor de telefonie mobila.

Piata serviciilor de telefonie mobila este o piata tanara in Romania. Cu o tentativa nereusita in 1993 aceasta piata a putut fi infiintata si dezvoltata abia incepand din 1997, ceea ce inseamna aproape sapte ani de existenta. Multi ar spune ca la o varsta atat de frageda nu se poate vorbi de o istorie si ca istoria se face in zeci de ani sau chiar sute de ani (vezi Coca-Cola) de existenta unei piete; nu mi-ar mai ramane atunci decat sa caut alt subiect de dezvoltat.

Cu toate acestea, eu voi ramane la acest subiect pentru ca merita: in numai sapte ani, piata serviciilor de telefonie mobila a facut istorie in primul rand prin atingerea dupa numai sase ani a unui numar de utilizatori mai mare decat numarul utilizatorilor castigati de telefonia fixa in zeci de ani.

Telefonia mobila a fost introdusa in 1993 de Telefonica (cu serviciul Telemobil), operator NMT 450. Societatea nu a reusit totusi sa dezvolte piata.

In aprilie 1997 s-au lansat serviciile GSM prin Connex- numele de marca al societatii Mobifon si de catre Orange, denumit anterior Dialog-operat de societatea MobilRom. Aceste doua societati s-au dezvoltat rapid piata de telefonie mobila. Ambii operatori GSM au acordat o atentie speciala acoperirii. Mai intai s-au concentrat pe marile zone urbane, acoperind aproximativ 80% din teritoriu dupa primul an si 90% dupa al doilea an.

La inceputul anului 2001 au loc doua mari schimbari pentru cei mai importanti operatori de pe piata serviciilor de telefonie mobila: Mobifon si MobilRom. Prima dintre ele s-a realizat mai degraba in culise fara publicitate: preluarea de catre operatorul britanic de telefonie Vodafone a 20% din actiunile Connex ceea ce a ajutat la redresarea companiei.

S.C. Parteneri Xnet S.R.L. lanseaza in iulie 2001 pachetul de date Xnet Remote Intranet, serviciu care ofera angajatilor sau partenerilor unei companii, acces securizat la resursele informatice ale companiei, prin intermediul retelei publice Internet. Xnet Remote Intranet pune la dispozitie o conexiune de tip dial-up care permite intrarea intr-o Retea Virtuala Privata (VPN) in scopul schimbarii de informatii printr-un tunel securizat. Aceasta include o legatura stabilita de la calculatorul utilizatorului remote, pentru protejarea datelor transmise. De asemenea, serviciul este util pentru sediile locale care au nevoie in permanenta de linie dedicata. Prin Xnet Remote Intranet angajatii pot folosi toate resursele companiei ca si cum s-ar afla la birou: transfer de fisiere, partajare de baze de date, livrare, facturare, transmitere de comenzi. Serviciul se integreaza cu usurinta in portofoliul de servicii detinute de clienti, si elimina costurile si greutatile construirii si mentinerii unei infrastructuri interne de acces de la distanta.

2. Relatia vanzator-cumparator in cadrul serviciilor de Date

In ultimii cinci-sapte ani, in lumina unei piete tot mai exigente rolul unui agent de vanzari a crescut considerabil. Pentru a putea semna un contract agentii de vanzari trebuie sa fie tot mai bine pregatiti si de asemenea sa fie constienti de faptul ca responsabilitatea unui succes sau esec in vanzari le apartine!

Eficienta in vanzari pentru mediul economic actual exigent, depinde in mare masura de eficienta comunicarii cu clientii. Comunicarea eficienta depinde de atitudinea, cunostintele si deprinderea agentilor de vanzari.

Agentii de vanzari de la S.C. Parteneri Xnet S.R.L. reprezinta societatea si actioneaza in numele ei in relatiile cu tertii si au ca sarcina explicita de a vinde sau de a face sa se vanda serviciile de date, de a oferi solutiile in procesul vanzarii, prin contactul direct cu potentialii clienti, cu distribuitorii sau cu prescriptorii (Director Tehnic, Manager IT, etc., cei ce vor fi consultati in luarea deciziei).

Datorita rolului foarte important in cadrul societatii, agentii de vanzari trebuie sa cunoasca foarte bine:

- Generalitati asupra reprezentantilor de vanzari si asupra actului de vanzare;

- Definirea si identificarea clientilor potentiali;

- Notiuni generale de prospectare;

- Telemarketingul;

- Pregatirea unei intrevederi;

- Stabilirea contactului;

- Realizarea unei oferte personalizate;

- Studierea si identificarea nevoilor prospectilor;

- Prezentarea solutiei, argumentarea si demonstratia;

- Descoperirea si rezolvarea obiectiilor intalnite;

- Finalizarea vanzarii;

- Actiuni post-vanzare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Prezentare S.C. Parteneri Xnet S.R.L..doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Imagini extrase:
21 imagini
Nr cuvinte:
9 464 cuvinte
Nr caractere:
46 988 caractere
Marime:
47.84KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, capital, organizare, conducere
Predat:
la master
Materie:
Economie
Sus!