Efectul Ianuarie pentru Obligațiuni Corporative Individuale

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Recenzie

Titlul articolului: The January effect for individual corporate bonds (Efectul ianuarie, pentru obligatiuni corporative individuale)

Autori: Wassim Dbouk, Ibrahim Jamali, Lawrence Kryzanowski, revista: International Review of Financial Analysis, baza de date: ProQuest

Titlul articolului vrea sa arate ca pe piata financiara exista si anomalii. Explicatia efectului de ianuarie o constituie vanzarile care se fac la sfarsitul anului precedent cu scopul de a inregistra pierderi in vederea impozitarii, de a materializa castigurile de capital sau de a procura bani. Deoarece aceste vanzari provoaca scaderea pretului obligatiunilor fara o baza in analiza fundamental, in luna ianuarie, presiunea la cumparare determina cresterea preturilor.

Obligatiunile sunt practic, imprumuturi, realizate de investitori in companii. Companiile platesc dobanzile aferente obligatiunilor in timpul mandatului lor, si la sfarsitul anului plateasc inapoi suma initiala. Cu toate acestea, exista riscul ca o societate sa nu poata fi in masura sa ramburseze datoriile - cel mai faimos caz in acest domeniu este cel al companiei energetice americane Enron - astfel de actiuni sunt evaluate in functie de puterea financiara a companiilor emitente Principalele agentii de rating sunt Fitch, Moody si Standard & Poor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efectul Ianuarie pentru Obligatiuni Corporative Individuale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
905 cuvinte
Nr caractere:
4 640 caractere
Marime:
16.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
individuale, ianuarie
Predat:
la master
Materie:
Economie
Sus!