Despre Biserică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Astfel, omul a ramas aici cu dascalul si a mers la Sfânta Biserica, apoi, dupa o sfatuire mai cu temei, i-am dat si o brosura în care se combateau ratacirile adventiste si asa, împre- una cu dascalul, a plecat, urmând Biserica pe care o parasise.

Asadar, aducându-mi aminte de multele întrebari puse de predicatorul adventist, m-am gândit ca in cele ce urmeaza, sa raspund - macar mai pe scurt -, atât lui, cât si la alti sectari, sub forma unui dialog între preot si sectar, în acest fel:

Preotul: Pentru care pricina ai venit aici dumneata?

Sectarul: Am venit aici ca sa-ti arat adevarul!

Preotul: Da, adevarul este bine de a se cauta întru toate. Dar cam despre ce vrei sa întrebi mai întâi?

Sectarul: sa-mi spui dumneata, mai întâi, ce este Biserica?

Preotul: Asculta, omule. Biserica este asezamantul sfânt, întemeiat de Cuvântul cel întrupat al lui Dumnezeu, spre sfintirea si mântuirea oamenilor.

Sectarul: Eu vreau sa stiu cum întelegeti voi, ortodocsii, cuvântul Biserica din Sfânta Scriptura.

Preotul: la aminte, omule, cele ce-ti spun: Cuvântul Biserica în dumnezeiasca Scriptura are mai multe întelesuri si mai multe numiri. lar Sfânta Scriptura se foloseste când de un înteles, când de altul, când de o numire, când de alta.

Sectarul: Care sunt acele întelesuri si numiri diferite ale Bisericii în Sfânta Scriptura?

Preotul: Mai întâi, prin cuvântul Biserica, Sfânta Scriptura a Noului Testament întelege ierarhia superioara si conducatoare a Bisericii, pe care a întemeiat-o Mântuitorul nostru lisus Hristos.

Sectarul: Care este acea ierarhie superioara si conduca- toare pusa de Mântuitorul în Biserica?

Preotul: Aceasta ierarhie o formeaza Sfintii Apostoli si urmasii lor: episcopii, preotii, diaconii (Matei 18, 18; Fapte 6, 3-6; 20, 28; loan 20, 22-23; Efes. 4, 11-12; I Tim. 3, 1-12; 4, 14; Apoc. 21, 14; Evrei 13, 17). lerarhia bisericeasca are obârsia în însusi Domnul nostru lisus Hristos (Matei 10, 1; Luca 10, 1) si în pogorarea Sfântului Duh peste apostoli la Cincizecime. Nici unul dintre ei nu si-a luat singur cinstea, ci cei chemati de Dumnezeu, ca si Aaron, zice Sfântul Apostol Pavel (Evrei 5, 4). Si El (lisus Hristos) a dat pe unii apostoli, pe altii prooroci, pe altii evanghelisti, pe altii pastori si învatatori, spre desavârsirea sfintilor, la lucrul slujirii, la zidirea trupului lui Hristos (Efes. 4, 11-12). Comunitatea Bisericii este organizata ierarhica. Biserica face deosebire între pastori si turma, cler si popor, împreuna slujitori sau lucratori cu Dumnezeu (I Cor. 3,9).

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Despre BISERICA.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 741 cuvinte
Nr caractere:
13 183 caractere
Marime:
10.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Creștinism
Predat:
la facultate
Materie:
Creștinism
Sus!