Creștinismul

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Pavel din Tars

N-a fost un apostol, ci un cetatean roman evreu, care nu l-a cunoscut pe Isus. Convertit, el a devenit cel mai infocat si plin de varna aparator al sau. Era vazut pretutindeni, in Siria, in Asia Mica, unde vorbea despre Isus si a fondat comunitat de credinciosi.

Un Dumnezeu mort si inviat

Crucificarea apare deseori in arta crestina. Cu toate acestea, crestinii cred si in invierea lui Cristos. “ Era mort si a inviat ” spun discipolii sai, care au pornit pe drumurile imperiului roman pentru a aduce lumii Vestea cea Buna. ( Fresca de Giotto, Padova, 1303).

Patru Evanghelii

Isus Cristos, Mesia, este reprezentat in mijlocul a patru evanghelisti, cei care au scris Evangheliile . Fiecare este reprezentat prin tr-un simbol: Matei printr-un om, Luca printr-un taur, Marcu printr-un leu, Ioan printr-un vultur.

La Vatican

Bazilica Sfantul Petru ( secolul 16-lea), cu celebrul sau dom, este o capodopere a artei religioase, la fel ca alte mii de biserici, sculpturi si tablouri in Europa. In secolul al 4-lea Roma institutia Bisericii, dupa modelul curtii imperiale romane. O conduce Papa, episcopul Romei, ales de cardinali. Cardinalii si episcopii din toate tarile lumii catolice sunt numiti de Papa. Episcopii se afla in fruntea diocezelor, ei numesc preotii insarcinati cu conducerea parohiilor.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Crestinismul.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
747 cuvinte
Nr caractere:
4 284 caractere
Marime:
5.38KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Creștinism
Predat:
la facultate
Materie:
Creștinism
Sus!