Smart City Pitești

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rezumat: Dorința de a deveni un oraș inteligent nu e doar una dintre multele opțiuni pe care le are o comunitate, ci reprezintă chiar manifestarea responsabilității sociale. Ca să realizeze acest lucru, administrația locală, societatea civilă cercetătorii și mediul de afaceri trebuie să conlucreze pentru a agrea o viziune comună, strategia, planificarea și acțiunile concrete. Orașul Inteligent este în primul rând și în mod fundamental despre oameni și mediul în care aceștia trăiesc, și abia apoi despre sisteme, lucruri sau informații.

Cuvinte cheie: provocari,inovări, performant, decizii, ambiții, responsabilitate

Abstract: The desire to become a smart city is not only one of the many options that a community has, but it is even a manifestation of social responsibility. To achieve this, local government, civil society researchers and the business community must work together to agree on a common vision, strategy, planning and concrete actions. The Smart City is first and foremost about people and the environment in which they live, and only then about systems, things or information Keywords: challenges, innovations, performance, decisions, ambitions, responsibility

Importanța

Actualele sisteme de infrastructură convențională nu mai sunt nici sigure, nici eficiente din punct de vedere al costurilor.

Infrastructura nu mai reprezintă doar ziduri, țevi, drumuri și structuri lipsite de mobilitate și neconectate. Este formată și din obiecte conectate la internet, din infrastructura de comunicații și din datele care ne ajută să adaptăm orașul la nevoile oamenilor. Astfel, se resimte nevoia de inovație continua, în toate domeniile, cu sprijinul tehnologiilor și a unor concepte avansate. Dar inițiativele punctuale nu oferă soluții pe termen lung, soluția fiind o strategie de dezvoltare holistică, integrată și relevantă pentru orașe inteligente și durabile.

Piteștiul a înțeles acest lucru și a decis să construiască noua sa identitate de oraș al viitorului împreună cu cetățenii și partenerii săi.

Pitești Smart City va orchestra o simfonie a inovărilor și a sinergiilor pentru un oraș performant, atractiv și durabil.

Relevanța

Orașul Pitești este unul dintre primele orașe care, împreună cu Ramboll, a pus bazele unei strategii smart. Există un context privilegiat al municipiului Pitești de a avea o strategie Smart City asumată de administrație la momentul potrivit pentru asigurarea continuității dezvoltării transformaționale. Realizarea planificării strategice integrată și durabilă are la bază o experiență organizațională solidă de implementare de programe strategice, pe care o poate valorifica eficient din perspectiva pregătirii pentru noul cadru de finanțare europeană.

Prin demersul de elaborare a strategiei Smart City Pitești, administrația Primăriei Municipiului Pitești și-a asumat decizia de continuare a dezvoltării strategice durabile urbane prin adresare valențelor inteligente ale orașului și comunității.

Planificarea strategică smart city se înscrie, atât în timp cât și în acțiuni, într-un parcurs logic, urmând demersurilor anterioare de definire a priorităților strategice integrate de dezvoltare urbană, proiectând incremental, completând și valorificând investițiile anterioare, prin inițiative noi care să construiască atributele inteligente ale orașului. Impactul acestor acțiuni va fi astfel amplificat, inclusiv din perspectiva maturității procesului de angajare a participării factorilor interesați.

Când ne gândim la viitor, merită să facem un popas și în trecut. Dacă ne întoarcem în timp, în anii ’80, este incredibil cât de mult s-au schimbat lucrurile.

Nu exista internet, nu existau prea multe telefoane mobile, nu ne puteam conecta atât de repede unii cu alții, astfel că, până în 2050, multe aspecte ale vieții vor fi de nerecunoscut.

Sperăm că toate aceste schimbări vor fi pozitive, iar în 2050 viața va fi mai verde, mai curată, iar orașele mai durabile și mai eficiente.

Misiunea este de a construi o platformă interconectată a comunităților, a tehnologiilor și a datelor, cu o administrare deschisă și participativă, care să catalizeze dezvoltarea și recunoașterea Piteștiului ca un oraș vibrant economic, un habitat atractiv pentru oameni, emblematic pentru capitalul său natural, cultural și istoric și cu excelente facilități de tranzit.

Bibliografie:

http://www.primariapitesti.ro/

https://www.pitestismartcity.ro/

https://concordcom.ro/wp-content/uploads/2020/07/Smart_city_2019.pdf

https://administratiepublica.eu/smartcitiesconference/publicatii/Orasul_inteligent_editia_03.pdf

https://www.academia.edu/42439649/GHIDUL_SOLU%C8%9AIILOR_SMART_CITY

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Smart City Pitesti.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
4 819 cuvinte
Nr caractere:
28 858 caractere
Marime:
1.20MB (arhivat)
Publicat de:
Mihaela U.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Construcții
Predat:
Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti
Materie:
Construcții
An de studiu:
I
Sus!