Politică deșeuri Sector 4 București

Extras din referat:

Contextul European

Programele multianuale de acțiune pentru mediu stabilesc cadrul pentru viitoarele acțiuni în toate domeniile politicii de mediu. Articolul 11 și articolele 191-193 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE). UE are competența de a acționa în toate domeniile politicii de mediu, precum poluarea aerului și a apei, gestionarea deșeurilor și schimbările climatice.

Politica de mediu europeană se bazează pe principiile precauției, prevenirii, corectării poluării la sursă și „poluatorul plătește”.

Principiul „poluatorul plătește” este pus în aplicare prin intermediul Directivei privind răspunderea pentru mediul înconjurător, care vizează prevenirea sau remedierea daunelor aduse mediului (și anume, speciilor sau habitatelor naturale protejate, apei și solului).

Din 1973, Comisia a inițiat programe de acțiune pentru mediu (PAM) multianuale, care stabilesc viitoarele propuneri legislative și viitoarele obiective pentru politica de mediu a UE. În 2013, Consiliul și Parlamentul au adoptat cel de-al șaptelea PAM pentru perioada până în 2020, cu titlul „O viață bună, în limitele planetei noastre.

În 2001, UE a introdus Strategia sa de dezvoltare durabilă (SDD) pe carea revizuit-o ulterior coroborand-o cu celealte strategii europene

Strategia utilizării resurselor (COM(2011)0571) si Strategia tematica privind utilizarea sustenabilă a resurselor naturale din 2005 (COM(2005)0670)

Directiva-cadru privind deșeurile (2008/98/CE) urmărea să reformeze și să simplifice politica UE prin introducerea unui nou cadru și prin stabilirea unor noi obiective, axate pe prevenire. De asemenea, stabilea concepte de bază și definiții în domeniul gestionării deșeurilor, inclusiv definiția deșeurilor, a reciclării și a valorificării.

Scopul Directivei 2000/53/CE era de a reduce deșeurile cauzate de vehiculele scoase din uz și de componentele acestora, de exemplu prin creșterea ratei de reutilizare și valorificare la 95 % până în 2015 și a ratei de reutilizare și reciclare la cel puțin 85 %.

Directiva 2002/96/CE, astfel cum a fost modificată prin Directiva 2008/34/CE, viza protejarea solului, a apei și a aerului, prin îmbunătățirea și reducerea eliminării deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Directiva 2002/95/CE privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice,

Directivele reformate DEEE (2012/19/UE) și privind restricțiile de utilizare a anumitor substanțe periculoase în echipamentele electrice și electronice (2012/18/UE). Noile directive impuneau statelor membre să crească cantitatea de deșeuri electronice colectate și să le permită consumatorilor să returneze echipamentele la orice magazin care vinde produse electronice, fără a fi obligați să cumpere produse noi.

irectiva 2006/66/CE privind bateriile și acumulatorii și deșeurile de baterii și acumulatori

Situația Actuală

Așezarea geografică a Sectorului 4:

Situat în partea de sud-est a Bucureștiului, cu prelungiri în zona județului Ilfov ce conduc spre orașele Oltenita și Giurgiu, Sectorul 4 se învecinează în vest cu Sectorul 5 și în nord-est cu Sectorul 3. Porneste ca și celelalte Sectoare din centrulCapitalei,

Este străbătut de râul Dâmbovița

Parcul natural Vacaresti , Parcul Tineretului

Poziționare geografică

Deseuri colectare si taxe

Deseurile sectorului 4 sunt preponderant deseuri rezultate in urma activitatii umane menajere

colectarea a fost facuta initial de catre o firma particulara iar incepand cu 2018 de catre Primaria de sector

Primaria de sector a impus in 2018 o taxa mai mare pentru salubritate si a transformat aceasta taxa intr-o taxa locala pentru fiecare persoana(inclusiv copii) pentru a se asigura de colectarea acesteia.Solutia nu a fost una populara ea fiind contestata si redusa.

Primaria nu s-a asigurat de metodele de implementare a taxei transformand DGITL Sector 4 intr-o coada nesfarsita pentru depunerea declaratiilor.Ulterior au implementat varianta depunerii on-line cand situatia se calmase

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica deseuri Sector 4 Bucuresti.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Marime:
205.35KB (arhivat)
Publicat de:
Seba M.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Alte domenii
Predat:
la master
Materie:
Alte domenii
Sus!