Industria apelor minerale îmbuteliate

Extras din referat:

ISTORICUL APELOR MINERALE

-Apa minerală este o apă potabila provenită dintr-o sursă naturală (izvor), sau formată artificial (sondă) și care prin structura ei fizică și compoziția chimică,de obicei complexă,poate exercita efecte terapeutice. Are o compoziție chimică constantă, raportată la fluctuațiile anuale.

-Food and Drug Administration (FDA) din SUA consideră că este apă minerală acea apă care conține cel puțin 250 de părți per milion solide dizolvate în total (TDS) și care provine de la un izvor (sau o sursă subterană) protejat geologic și fizic. Nici un fel de minerale nu pot fi adăugate la această apă.

Un român consumă anual 120 de litri de apă îmbuteliată, iar din totalul cantității, două treimi o reprezintă apa plată.

Pe piața locală, apa cu arome și cea cu vitamine sunt două segmente aproape inexistente, dar sunt totuși cele cu cea mai alertă creștere.

Spre comparație, în regiunea Europei de Est apa cu arome a luat deja 7,8% cotă de piață, iar cea cu vitamine 1,4%.

Apele minerale îmbuteliate

Se mai numesc și ape minerale de masă. Ele trebuie să aibă un gust plăcut, să nu depună în sticlă precipitat și să nu aibă efecte nocive, chiar dacă sunt consumate în cantități mari.

De principiu sticla trebuie să fie de culoare închisă (pentru a evita efectele destabilizante ale luminii).

Majoritatea apelor de masă conțin CO2. Uneori pentru a crește stabilitatea compușilor în soluție, apele de masă se încarcă artificial cu acesta. De asemeni, pentru a evita precipitarea unele ape sunt deferizate.

În multe locuri, termenul de "apă minerală" descrie cotidian orice tip de apă minerală cu efervescență (uzual carbogazoasă) îmbuteliată, pentru a o deosebi de apă potabilă de la robinet. Apa minerală fără efervescență este identificată cu termenul de apă plată.

În timpurile moderne, se obișnuiește ca apa minerală să fie îmbuteliată direct de la sursă și să fie distribuită pentru consum. A călători la locul care deține o sursă de apă minerală pentru a avea acces direct la această sursă este în prezent mai dificil, iar în multe cazuri chiar nu este posibil (din cauza drepturilor exclusive de proprietate comercială asupra acestor izvoare). Există mai mult de 3.000 de mărci de apă minerală la nivel mondial disponibile în lumea întreagă.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Industia apelor minerale imbuteliate.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2023
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
70.80KB (arhivat)
Publicat de:
Ana M.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Referat
Domeniu:
Agronomie
Predat:
Facultatea de Agricultura , Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
Specializare:
Consultanta Agricola
Materie:
Agronomie
An de studiu:
II
Nota primită:
Nota 10
Sus!