Studiu de caz CSR Coca-Cola România

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Prezentare firmei 3
1.1 Scurt istoric 3
1.2 Obiectul de activitate 4
1.3 Portofoliul de produse 4
1.4 Portofoliul de proiecte CSR 5
1.5 Structura organizatorică 14
Capitolul 2. Analiza resurselor RSC la nivelul firmei 15
2.1 Analiza SWOT 15
2.2 Analiza percepției angajatilor privind RSC 16
2.3 Analiza perceptiei parteneri/clienți 16
Concluzii 17
Capitolul 3. Propunere proiect campanie CSR 18
Webografie 19

Extras din proiect:

Capitolul 1. Prezentare firmei

Coca-Cola HBC România este lider în industria băuturilor nonalcoolice din România și face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic Bottling Company - al doilea cel mai mare îmbuteliator de produse ale The Coca-Cola Company în ceea ce privește volumul - cu vânzări de peste 2 miliarde de unități anual, la nivel global.

Societatea își desfășoară activitatea pe o zonă geografică vastă, desfășurând operațiuni în 28 de țări și deservind o populație de peste 589 de milioane de persoane. În România, Sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola România, o filială a The Coca-Cola Company și Coca-Cola HBC România (CCHBC). Coca-Cola România este responsabilă pentru marketingul strategic, managementul mărcilor, strategia de ambalare, promovarea către consumatori, publicitate, relații publice și studii de piață. Coca-Cola HBC România achiziționează concentratele, bazele pentru băuturi și siropurile pentru producerea băuturilor conform contractului de franciză încheiat cu The Coca-Cola Company.

În România, activitatea companiei a început în anul 1991 si, încă de atunci, deține și functionează pe baza unui sistem propriu care include producția și distribuția unei game variate de bauturi răcoritoare îmbuteliate în cele trei fabrici ale sale - amplasate în Ploiești, Timișoara și Poiana Negri (unde îmbuteliem doar ape minerale naturale). Acționarul majoritar al Coca-Cola HBC România este CC BEVERAGES HOLDINGS II B.V., având sediul în Olanda.

În țara noastră, sistemul Coca-Cola este format din Coca-Cola România, o filială a The Coca-Cola Company și Coca-Cola HBC(Hellenic Bottling Company) România (CCHBC).

- Coca-Cola România este compania responsabilă pentru marketingul strategic, managementul mărcilor, strategia de ambalare, promovarea către consumatori, publicitate, relații publice și studii de piață.

- Coca-Cola HBC România achiziționează concentratele, bazele pentru băuturi și siropurile pentru producerea băuturilor conform contractului de îmbuteliere încheiat cu The Coca-Cola Company. CCHBC asigură imbutelierea, distribuția, vânzarea și marketingul operațional pentru produsele Coca-Cola.

1.1 Scurt istoric

Coca-Cola este o băutură răcoritoare, carbogazoasă, produsă de The Coca-Cola Company, cu sediul în Atlanta, Georgia.Este vândută în magazine, restaurante și aparate în peste 200 de țări. Este denumită simplu, Coke (o marcă a The Coca-Cola Company în Statele Unite ale Americii din 27 martie, 1944) sau (în Europa și America) cola sau popular Coca-Cola a fost inventată la sfârșitul secolului al XIX-lea (1886) de John Pemberton, un farmacist din Atlanta. Inițial a fost brevetată ca medicament. Mai târziu, licența a fost cumpărată de omul de afaceri, Asa Griggs Candler. Tacticile de marketing folosite de acesta au condus produsul spre dominarea pieței băuturilor răcoritoare în secolul al XX-lea.

Aroma distinctivă de "cola" provine în principal din amestecul de zahăr, ulei de portocală, ulei de lămâie și vanilie, restul ingredientelor având doar contribuții minore. Firma producătoare, Coca-Cola Corporation, este cel mai mare consumator de extract natural de vanilie din lume

1.2 Obiectul de activitate

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei 300 de parteneri îmbuteliatori care formează Sistemul Coca-Cola, cel mai mare sistem de distribuție a băuturilor răcoritoare non-alcoolice din lume. Coca-Cola HBC Romania este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania si imbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola. Coca-Cola HBC România oferă o gamă variată de băuturi nonalcolice: băuturi răcoritoare carbonatate și necarbonatate, băuturi energizante, apă, ceai și cafea.

1.3 Portofoliul de produse

Portofoliul companiei este structurat pe categorii si clasificat in functie de marci. Fiecare categorie are propria viziune de abordare a pietei. Categoriile din portofoliul includ marci pe care consumatorii le recunosc cu usurinta.Toate beneficiaza de o strategie internationala de branding si de o pozitionare locala solida. Produce, vinde si distribuie o mare varietate de bauturi racoritoare de cea mai inalta calitate - inclusiv Coca‑Cola, cea mai cunoscuta si cea mai bine vanduta bautura racoritoare din istorie - Fanta si Sprite, dar si sucuri, ape minerale naturale, ceaiuri reci, cafea ready-to-drink, bauturi energizante si cafea, intr-o gama tot mai diversificata de ambalaje.

Categoria de băuturi carbogazoase este un segment important al portofoliului nostru și include produsele noastre tradiționale Coca-Cola, Fanta, Sprite și Schweppes. Ne propunem să oferim o gamă largă de produse, inclusiv produse cu conținut scăzut de zahăr și fără zahăr într-o gamă tot mai mare de ambalaje concepute pentru a se potrivi diferitelor stiluri de viață și nevoilor consumatorilor noștri. Băuturile carbogazoase conțin dioxid de carbon, care dă senzația de „băutură revigorantă”. Dioxidul de carbon este un ingredient sigur, natural, inodor și incolor.

Gama largă de băuturi necarbogazoase din portofoliul nostru constă în principal din suc cu pulpă și/sau bucăți de fructe, concentrat de fructe și extract de ceai. Coca-Cola HBC România produce și comercializează mai multe mărci de băuturi necarbogazoase, inclusiv Cappy Pulpy și Nestea.

Sucuri & nectaruri de fructe Brandurile incluse în această categorie sunt: Cappy Nectar, Cappy Apple, Cappy Tomato, Cappy Orange, Cappy Orange 100% și alte arome Cappy 100%. Cu un conținut de fruct situat între 50% și 100% din băutura răcoritoare, acestea satisfac gusturile celor mai exigenți consumatori.

Apă minerală naturală Portofoliul nostru include atât apă minerală carbogazoasă, cât și apă minerală naturală plată sub marca Dorna Izvorul Alb, Dorna și Poiana Negri, toate provenind din izvoare subterane și îmbuteliate la fabrica din Poiana Negrii. Apa este extrasă din regiunea protejată Vatra Dornei și este îmbuteliată cu mare grijă pentru a-i păstra puritatea.

Băuturi energizante & cafea instant- Această categorie include brandurile Burn, Monster Energy și illy issimo, băuturi al căror grup țintă este compus din persoane care au un stil de viață dinamic și care au nevoie de pauze energizante.

Bibliografie:

https://www.csrmedia.ro/csr-brand-coca-cola-hbc/

https://www.zf.ro/info/p-coca-cola-hbc-romania-pentru-al-treilea-an-consecutiv-cea-mai-responsabila-companie-de-pe-piata-locala-17310008

https://ro.coca-colahellenic.com/ro/sustenabilitate/performanta-noastra-privind-sustenabilitatea/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz CSR Coca-Cola Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 230 cuvinte
Nr caractere:
18 472 caractere
Marime:
4.06MB (arhivat)
Publicat de:
Nela P.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Marketing
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea Dunarea de Jos din Galati
Specializare:
Marketing si comunicare in afaceri
Materie:
Marketing
An de studiu:
I
Nota primită:
Nota 10
Sus!