Strategii de dezvoltare a resurselor umane

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

. The Coca-Cola Company

Povestea bauturii legendare incepe la data de 8 mai 1886 in Atlanta, Georgia cand farmacistul John Styth Pemberton inventeaza in curtea casei sale, intr-un vas de alama, o noua bautura carbonatata ce urma sa devina faimoasa racoritoare Coca-Cola. Afacerea insa nu atinge cote mari, vanzarile ajungand doar la noua portii pe zi.

in 1888 afacerea este cumparata de G. Candler care in scurt timp intensifica vanzarile si deschide (prin asociere cu alti investitori) "The Coca-Cola Company"- capitalul initial fiind de 100.000$, marca fiind inregistrata la data de 31 ianuarie 1893. Candler promoveaza intens produsul distribuind suveniruri, calendare, evantaie, ceasuri , urne

La 3 ani de la infiintarea acestei marci Candler anunta ca bautura este consumata in fiecare stat si teritoriul din SUA. in scurt timp bautura facuta din frunze de coca si boabe de cola ajunge sa depaseasca granitele Americii cucerind usor, piata mondiala. in 1973, Coca-Cola era singura companie care putea vinde bauturi racoritoare in Republica Chineza.

in 1991 Coca-Cola cucereste si piata din Romania, firma deschide prima sucursala in Bucuresti. Acum firma si-a deschis noi sucursale in Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea, Vatra Dornei

II. Misiunea, viziunea si obiectivele companiei

Misiunea, viziunea si valorile companiei Coca-Cola subliniaza ceea ce reprezinta acesta firma, ceea ce urmareste sa obtina si felul in care va obtine. Acestea sunt baza unei directii clare pentru intrega companie si au in vedere ca toti sa urmareasca aceleasi teluri. Coca-Cola nu este doar o bautura , ea a devenit un simbol al prieteniei, prezenta in viata oamenilor in fiecare zi, dar in special de sarbatori. Oamenii de la Coca-Cola apreciaza si sustin valorile adevarate.

Compania Coca Cola este cel mai mare trust producator de bauturi non-alcoolice din lume. Aceasta comercializeaza o gama larga de bauturi, inclusiv cafea si ceai, sucuri naturale, bauturi pentru sportivi, apa si bauturi racoritoare carbogazoase.

Detin peste 400 de marci in cadrul carora exista aproximativ 2400 de produse. 4 dintre cele mai consumate 5 bauturi racoritoare din lume apartin Companiei Coca Cola : Coca Cola, Coca Cola Light, Sprite si Fanta.

in 2005 compania s-a clasat pe locul I mondial la comercializarea de bauturi racoritoare carbogazoase, pe locul I la sucuri naturale fara acid, locul al II-lea in productia de bauturi sportive si locul III la vanzarea de apa minerala.

Produsele companiei acopera 1,3 miliarde din cele 50 de miliarde de optiuni prezente pe tot globul, optiuni exprimate zi de zi. Cifra releva atat forta companiei cat si oportunitatile enorme de dezvoltare pe piata. Compania Coca-Cola este o intreprindere care are ca misiune dezvoltarea sustinuta, pe termen lung.

O planificare riguroasa a schimbarilor in top management este esentiala pentru planul de dezvoltare.

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume. Alaturi de Coca-Cola, recunoscuta drept cea mai valoaroasa marca din lume, compania are in portofoliu patru dintre cele mai iubite cinci bauturi racoritoare din intreaga lume, printre care Coca-Cola light, Fanta si Sprite si o gama variata de alte produse, precum bauturile diet si light, ape, sucuri naturale, ceai, cafea, bauturi energizante si sports drinks.

Cu ajutorul celui mai puternic sistem de distributie al unei companii de bauturi racoritoare, consumatori din peste 200 de tari se bucura de produsele Coca-Cola, media fiind de 1,4 miliarde de portii pe zi, iar producatorii de bauturi racoritoare mizeaza pe cresterea consumului si in 2009. Acestia pun accentul pe calitate, pe satisfacerea nevoilor clientilor intr-un mod cat mai eficient.

in concluzie, misiunea companiei este aceea de a realiza produse care sa ofere calitate consumatorului si de a intelege nevoile in permanenta schimbare a acestora

Coca-Cola inseamna prietenie, solidaritate, optimism, prosperitate, inovatie. Principalele valori ale companiei Coca-Cola sunt :

- Angajare;

- Spirit strategic;

- Responsabilitate;

- Oameni;

- Calitati;

- Integritate

Bibliografie:

1.Georgeta Panisoara, Ion-Ovidiu Panisoara, "Managementul resurselor umane", ed. Polirom, Iasi, 2004

2.Lect. univ. dr. Sorin Toma, Lect. Univ. dr. Doru Cuteanu, Conf. univ. dr. Paul Marinescu, Prof. univ. dr. Viorel Cornescu, "Management. De la teorie la practica", universitatea din Bucuresti, 2004,

3.www.iqads.ro

4.www.coca-cola.ro

5.http://www.coca-cola.com/index.jsp

6.http://www.thecoca-colacompany.com/

7.www.cchbcjobs.ro

8.http://www.scribd.com/doc/6431269/Managementul-Strategic-Al-Resurselor-Umane

Observații:

Proiect bun il recomand este facut in anul 1 de masetr specializarea Managementul si Dezvoltarea Resurselor Umane la facultatea FEAA in cadrul universitatii Al. I Cuza

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategii de dezvoltare a resurselor umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
4 977 cuvinte
Nr caractere:
27 368 caractere
Marime:
1.21MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
coca-cola, Resurse umane, firma, dezvoltare
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Managementul si Dezvoltarea Resurselor Umane
Materie:
Management
An de studiu:
I
Profesorului:
Ruxandra Ciulu
Sus!