Strategia firmei Coca-Cola

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Coca-Cola este prezenta pe piata din Romania prin intermediul a doua firme, respectiv Coca-Cola Romania, reprezentantul companiei americane The Coca-Cola Company, care detine marcile si produce concentratele, si imbuteliatorul Coca-Cola HBC Romania, care produce, distribuie si vinde produsele.

Compania detine in Romania, fabrici in Bucuresti, Ploiesti, Iasi, Timisoara, Oradea si Vatra Dornei.

Coca-Cola Romania face parte din The Coca-Cola Company, cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume, cel mai mare producator, distribuitor si comercializant de bauturi ne-alcolice si siropuri din lume, si una dintre cele mai mari corporatii din SUA. Compania este cunoscuta in special datorita produsului ei cel mai renumit Coca-Cola, inventat de John Stith Pemberton in 1886.

Produsul care a dat lumii gustul cel mai cunoscut s-a nascut in Atlanta, statul Georgia, la data de 8 mai 1886 ca un accident farmaceutic: dr. J. Pembertori rateaza un sirop medicinal, dar il converteste in bautura racoritoare combinandu-l cu sifon, si il vinde la pahar.

Considerand ca cei "doi C vor arata bine in reclame" Frank Robinson, partenerul si contabilul doctorului Pemberton, au sugerat numele marcii care a ramas neschimbata pana in prezent.

Capitalul initial a fost de 100.000 dolari. Marca inregistrata Coca-Cola, folosita pe piata din anul 1886, a fost inregistratala Biroul de Investitii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893

Imbutelierea pe scara larga a fost posibila in 1899 cand se obtine dreptulexclusiv de a imbutelia si vinde Coca-Cola in Statele Unite CompaniaCoca-Cola a trecut si ea prin cele mai dramatice schimbari in domeniile marketing-ului si al comercializarii, de la aparitia imbutelierii in anii '90 ai secolului trecut.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Strategia Firmei Coca - Cola.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
4 308 cuvinte
Nr caractere:
23 880 caractere
Marime:
33.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
strategie, firma
Predat:
la master
Materie:
Management
Sus!