Soluții software pentru managementul prețurilor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1.DATE GENERALE S.C. PROCTER'S S.A.
2.OPORTUNITATEA SI NECESITATEA DEZVOLTARII APLICATIEI SOFTWARE

Extras din proiect:

1.1. Obiectivele studiului de oportunitate

Aplicatiile CRM furnizeaza o tehnologie puternica si flexibila pentru strangerea si stocarea de informatii -date, privind clientii, achizitii in trecut, oportunitati curente, raportarea apelurilor, intalniri. Managerii departamentelor de vanzari au nevoie de informatii utilizabile. Ceea ce converteste datele in informatie este analiza. In aceste sens, cineva sau ceva trebuie sa caute date, sa le analizeze, sa le interpreteze insemnatatea si sa ofere recomandari banzandu-se pe acestea.

Sfarsitul anilor '90 gaseste un CRM viabil pentru piata IMM-urilor, prin prisma unei

noi metode - software as a service (SaaS). Numit initial CRM bazat pe Application Service Provider (ASP), permitea accesarea functionalitatii CRM de catre firme fara a mai fi nevoite sa faca fata nenumaratelor probleme tehnologice asociate intretinerii sistemelor in-house.

Rezultatele au aratat ca aproximativ 25% au obtinut imbunatatiri majore ale performantei, 45% au cunoscut imbunatatiri minore, restul declarand ca nu s-a resimitit nici un impact asupra activitatii.

Vremurile s-au schimbat odata cu criza. Realitatea cifrelor indica scaderi dramatice ale bugetelor de investitii pentru 2009 in zona IT, in unele cazuri de 50% pana la 75-80%. Pe de alta parte, unele nevoi de business nu se diminueaza, ci, din contra, devin mai importante. Serviciul Clienti, Managementul Fortei de Vanzari, Generarea de Lead-uri in conditiile scaderii pietei, Marketing-ul. Pentru ca lucrurile s-au schimbat la 180 de grade si deciziile de management se aliniaza situatiei din piata, departamentele IT se afla in acest moment intr-o schimbare de paradigma, la fel si departamentele operationale care gestioneaza bugetele. In loc sa platesti 50.000 Euro in licente la semnarea contractului, plus 20% pe an mentenanta, este mai accesibil sa platesti 2.000 Euro / luna. Asta inseamna Capex "Zero" si o plata initiala pe buget operational de 25 de ori mai mica. Desigur, in acest model, compania nu mai detine softul, dar inchirierea lui ofera ocazia de a beneficia de functionalitatile cheie acum si efortul financiar pe termen scurt este schimbat in unul pe termen lung.

Inchirierea de software mai are cateva avantaje:

- Reduce riscul unei investitii nepotrivite,

- Ofera flexibilitate in configurarea solutiei. Un modul nou care inseamna 10.000 Euro poate fi adaugat ca optiune pentru 400 Euro/luna. Daca se dovedeste inutil se poate renunta la acesta si astfel bugetul poate fi utilizat pentru altceva,

- Mentenanta anuala este inclusa in chiria lunara, astfel incat clientul beneficiaza de ultimele versiuni ale software-ului doar platind chiria lunara.

1.2.Prezentare generala a companiei

Compania SC PROCTER'S s-a infiintat pe 08 aprilie 2001, avand sediul social in Bucuresti. Domeniul de activitate a acoperit pana in prezent productia , comercializarea en-gros si en-detail cat si distributia unei game variate de produse-de igiena orala si de igiena feminina,de curatenie a casei si rufelor, de frumusete, pentru ingrijirea copilului, toate produsele sunt brandul PROCTER&GAMBLE An de an SC PROCTER'S a capatat experienta si a dezvoltat activitatea de distributie locala , ajungand la o distributie nationala. Infiintata in 1837, compania Procter & Gamble a inceput activitatea in Cincinnati, Ohio, SUA ca o firma mica, familiala ce producea sapun si lumanari. In prezent, P&G comercializeaza mai mult de 300 produse la peste cinci miliarde de consumatori din 140 de tari. Compania Procter & Gamble (P&G) este recunoscuta drept lider in dezvoltarea, producerea si comercializarea unor produse superioare, precum: produse de curatat, de ingrijire a bebelusilor, de ingrijire pentru femei, produse din hartie, cosmetice, medicamente, alimente si bauturi. Acestea includ marcile Tide, Crest, Pantene, Tampax, Pringles, Pampers, Olay, Folgers, Jif, Cover Girl, Downy, Dawn, Bounty si Charmin. In anul fiscal care s-a incheiat la 30 iunie 2000, P&G a inregistrat vanzari pe plan mondial de $40 miliarde.

Traditia companiei Procter & Gamble se bazeaza pe principiile integritatii personale, a respectului fata de individ si a lucrului bine facut pe termen lung. Zilnic la P&G lucreaza peste 100 000 de persoane pentru a furniza consumatorilor din intreaga lume produse de calitate superioara.

P&G, cu peste 12 ani de activitate in Romania, detine marci precum Pampers, Tide, Ariel, Always, Whisper, Pantene, Mach3, Bounty, Dawn, Pringles, Folgers, Charmin, Downy, Lenor, Iams, Crest, Oral-B, Actonel, Duracell, Olay, Head & Shoulders, Wella, Gillette si Braun.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Solutii software pentru managementul preturilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 649 cuvinte
Nr caractere:
27 947 caractere
Marime:
833.10KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
preturi, informatica, Economie, software
Predat:
la master , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Management
Sus!