Plan de afaceri SC Tei Kebap SRL

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scopul acestui plan de afacere este de a dezvolta o afacere in alimentatia publica in zona Lacul Tei, Bucuresti. La baza initiativei intocmirii proiectului unui restaurant de tip fast-food, se afla dezvoltarea puternica a restaurantelor fast-food la nivel international si anticiparea de efecte asemanatoare si in tara noastra. Lansarea in afaceri este un pas foarte serios pentru un intreprinzator datorita riscului insucesului, risc ce poate lua forma cel mai adesea a banilor, timpului sau moralei persoanei in cauza.

1.2. Oportunitatea afacerii

Sectorul alimentatiei publice este in plina ascensiune, ca urmare a cresterii locuitorilor in Bucuresti si in acelasi timp si a puterii de cumparare, astfel incat a inregistrat o crestere considerabila in anii 2009-2012, prognozandu-se o crestere si pentru perioada 2013-2016. Deschiderea unui nou restaurant fast food asigura o acoperire vasta a pietei locale si intervine ca urmare a unei cereri considerabile in sectorul de actiune al companiei.

Piata restaurantelor din zona Lacul Tei prezinta 5 jucatori importanti, dar pentru studentii si persoanele ce locuiesc sau isi au serviciul in zona, nici unul nu prezinta o oferta satisfacatoare.

Restaurantul Fast food-ul Safen, desi are preturi foarte bune, ofera un numar redus de portii pentru fiecare componenta a meniului. Cantina Facultatii de Constructii ofera mancare la un pret foarte mic dar sala de mese este foarte prost amenajata si mancarea sufera din punct de vedere calitativ. Fast Food-ul Corint Service desi ofera mancare pentru clientii grabiti sau comozi, conditiil de igiena nefiind adecvate fapt ce a dus la un feed back negativ din partea studentilor.

De asemenea studentii din complexul de camine sunt nemultumiti de oferta punctelor de alimentatie publica din zona si sunt nevoiti ori sa vina cu mancare de acasa ori sa si-o prepare singuri.

In aceste conditii, lansarea unui restaurant fast food cu preturi acceptabile, cu mancare de calitate si cu o servire ireprosabila este foarte utila si succesul afacerii pare a fi garantat.

Firma intelege sa fructifice toate oportunitatile ce se ivesc pentru satisfacerea, in cat mai mare masura, a clientilor ei.

1.3. Solutia la aceasta oportunitate

Pentru a avea mai mult succes fata de competitorii nostrii va trebui ca niciodata sa nu fim multumiti cu anumita stare de fapt; va trebui sa calculam riscul de a cauta raspunsuri inovatoare la problemele complexe cu care ne confruntam, aducand solutii mai bune pentru ridicarea nivelului de trai pe pietele care concuram.

1.4. Dimensiunea pietei si piata tinta

Cresterea veniturilor romanilor se reflecta, intre altele, in modalitatile alese pentru petrecerea timpul liber si schimbarea tabieturilor de luat masa. Aglomeratia intalnita in mall-uri este de cele mai multe ori cauzata de food-court, locul unde majoritatea brandurilor importante prezente pe piata restaurantelor, cafenelelor sau fast-food-urilor ofera consumatorilor o gama variata de produse.

In ceea ce priveste restul orasului, este suficient sa se incerce a se lua masa de seara intr-un restaurant, fara rezervare. De cele mai multe ori, raspunsul va fi ,,Ne pare rau, dar nu mai sunt locuri".

La o populatie de peste doua milioane de locuitori, Bucurestiul are putin peste 1.000 de restaurante si circa 300 de cafenele, in vreme ce orase turistice precum Parisul, cu o populatie de 10 milioane, au peste 30.000 de restaurante si cafenele. Raportul Bucuresti/Paris este de un restaurant pentru 2.000 de locuitori, comparativ cu unul pentru 300 locuitori.

In zona Tei, serviciile de alimentatie publica sunt moderat dezvoltate, putandu-se gasi cateva restaurante, fast-food-uri si o cantina ce si-au asigurat

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri SC Tei Kebap SRL.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
38 pagini
Imagini extrase:
38 imagini
Nr cuvinte:
8 964 cuvinte
Nr caractere:
48 269 caractere
Marime:
105.09KB (arhivat)
Publicat de:
Caterina-Clarisa Olaru
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
afacere, companie, produse, piata, Economie
Predat:
la master
Materie:
Management
Sus!