Plan de afaceri - Magazin SH

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Descrierea sumară a afacerii.
1.1. Prezentarea afacerii;
1.2. Prezentarea produsului;
1.3. Analiza SWOT.
2. Scopul și strategia:
2.1. Finanțatorii proiectului;
2.2. Experiența;
2.3. Strategie (calitate, preț, tehnologie).
3. Produsul - Haine Second Hand (calitatea Cremă):
3.1. Achiziționarea;
3.2. Transportul și amplasarea mărfi;
3.3. Echipamentul și clădirea;
3.4. Necesarul de produse achiziționate și costuri;
3.5. Forța de muncă.
4. Piața:
4.1. Descriere competitori, avantaje comparative;
4.2. Strategia prețurilor;
4.3. Promovarea magazinului;
5. Managementul firmei.
5.1. Planul operațional;
5.2. Costuri echipament și consumabile;
6. Analiza financiară și performanțele planificate
6.1. Buget investiție inițială;
7. Capitalul alocat afacerii și surse de proveniență
7.1. Proiectii financiare;
8. Documente de justificare.

Extras din proiect:

Introducere:

Mulți oameni se gândesc să pornească o afacere, dar unii dintre ei nu știu exact ce, iar alții știu ce ar dori, dar se gandesc la investiția pe care o presupune o astfel de decizie. Desigur, este de la sine înțeles faptul că deschiderea unei afaceri implică o anumită investiție. Însă ceea ce nu crede multă lume este faptul că nu toate afacerile implică o investiție enormă și nu toate sunt riscante. Una dintre cele mai profitabile afaceri din ultimii ani este deschiderea unui magazin de haine second hand.

Investiția într-o astfel de afacere cu îmbrăcăminte second hand este destul de mică, în comparație cu investiția într-o altă afacere. Dacă îți dorești să deschizi un magazin de haine second hand, este important să găsești un depozit de haine second hand care să furnizeze produse de cea mai bună calitate. Vânzările magazinelor second hand au crescut mult in ultimii ani. Unii patroni de astfel de magazine spun că au crescut cu 50% față de anii anteriori, în timp ce alții spun ca vânzările s-au dublat.

Unii oameni privesc cu scepticism ideea de a deschide o afacere cu haine second hand. Însă ideea ca aceste magazine nu ar avea succes este greșită în zilele noastre. Este adevărat că, în urmă cu doar câțiva ani, era considerat un lucru rușinos să îți faci cumpărăturile într-un magazin de haine SH. Însă în prezent, lucrurile stau total diferit. În prezent, chiar și celebritățile sunt surprinse adeseori intrând sau ieșind din astfel de magazine.

În plus, cu siguranță știm că una dintre cele mai mari griji ale unei persoane care își dorește să înceapă o afacere este teama de a nu da greș. Există diverse tipuri de afaceri pe care le poți deschide, dar de unde știi că nu vei da faliment? Ei bine, dacă ar fi să analizăm puțin toate magazinele din orașe, ai observa că magazinele de haine second hand au o durată de viață destul de lungă. Așadar, decizia de a începe o afacere cu haine SH este una înțeleaptă.

1. DESCRIEREA SUMARĂ A AFACERII

1.1. Prezentarea afacerii

Nivelul de trai și criza economică au redus drastic atât puterea de cumpărare a românilor cât si dispoziția lor de a cheltui sume importante de bani pe îmbrăcăminte și încălțăminte. Magazinele second hand au luat amploare atât din rațiuni economice (prețuri mici) cât și prin calitatea produselor pe care le comercializează.

Hainele la mâna a doua au devenit produse care se cumpără cu toată determinarea. Avem magazinele preferate și știm zilele în care se aduce marfă nouă. Oamenii au început să achiziționeze aceste produse pentru a economisi bani, pentru a reduce nivelul de cheltuieli și pentru a canaliza bugetul in alte direcții mai convenabile. Și adevarul este că preferam să cumpărăm o bluză la 10 lei în loc să plătim un preț de șase ori mai mare și de multe ori pentru un produs de calitate inferioară.

Acest lucru se întâmplă pentru că numeroase produse la mâna a doua sunt ale unor mărci celebre. Nu de puține ori găsim pe rafturile magazinelor SH obiecte vestimentare de la Zara, S.Oliver, Diesel, Guess, Polo, Adidas, Nike și multe altele. Și acestea sunt produse pe care, de foarte multe ori,le găsim la prețuri infime, de o calitate excelentă și din ediții recente.

1.2. Prezentarea produsului

Magazinul nostru va comercializa îmbrăcăminte pentru femei, bărbați, și copii, second hand, importate din Germania, Franța, Belgia și Anglia. Hainele vor avea cea mai bună calitate la nivel de piață pe categoria SH, de calitatea CREMĂ (produse noi și solduri nevândute în marile magazine) brand-uri renumite iar prețurile imbatabile. Momentan în satul Topraisar, în care intenționăm să deschidem magazinul nu există alte magazine care comercializează îmbrăcăminte (noi sau de tip second hand). Încercăm să oferim o calitate foarte bună a serviciilor și a produselor și să amenajăm un magazin care să fie aspectos, luminos și primitor și care să ofere o imagine plăcută și să atragă potențiali clienți.

Întreprinderea noastră va asigura în permanență o politică de prețuri accesibile și atractive pentru populația rurală care, în prezent, dispune de o capacitate de plată moderată.

1.3. Analiza SWOT

Un instrument important la planificarea afacerii este și analiza SWOT. (punctele Tari și Slabe, Oportunități și Amenințări). Analiza SWOT se axează pe realitatea internă și externă, examinând părțile tari și slabe din cadrul companiei, precum și oportunitățile și amenințările legate de mediul extern care pot afecta realizarea scopului planificat.

Analiza SWOT conventional se diviză in două etape:

- prima etapă - analiza mediului intern (punctele Tari și Slabe care caracterizează compania);

- în cea de-a doua - analiza mediului extern, (Oportunități și Amenințări, factorii externi care pot influența afacerea).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de afaceri - Magazin SH.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2019
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
4 597 cuvinte
Nr caractere:
25 333 caractere
Marime:
493.79KB (arhivat)
Publicat de:
Cosmin A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la master
Materie:
Management
Sus!