Extinderea capacității de producție prin achiziționarea unei linii tehnologice de fabricare a unui produs nou - Batoane de ciocolată

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Capitolul 1. Prezentarea organizației. . 3
1.1. Descrierea societății - www.amylon.ro . 3
1.2. Analiza activității firmei Amylon S.A. ... 3
1.2.1. OFERTA DE PRODUSE . 3
1.2.2. PIAȚA SOCIETĂȚII ... 4
1.2.3. PREȚUL ... 4
1.2.4. PIAȚA FINANCIARĂ ȘI MONETRĂ ... 4
1.2.5. PROFITUL ... 4
1.2.6. COSTURILE 4
1.2.7. EFICIENȚA . 4
1.2.8. PRODUCTIVITATEA . 5
1.2.9. RENTABILITATEA 5
Capitolul 2. Descrierea proiectului .. 5
2.1. Titlu/denumire, acronim, durată, scurtă prezentare ... 5
2.2. Obiectivele proiectului (obiectiv general & obiective specifice; pentru fiecare se prezintă -atributul, scara de măsură, norma, orizontul de timp) 7
2.3. Localizarea proiectului (geografică și organizațională) 8
2.4. Mediul intern și mediul extern al proiectului 8
2.4.1. Mediul intern .. 8
2.4.2. Mediul extern . 8
2.5. Relevanța proiectului (argumentarea necesității proiectului, valoarea adăugată) . 9
2.6. Rezultatele preconizate (cantitative și calitative) 10
2.7. Surse de finanțare a proiectului (identificare și scurtă prezentare) . 10
Capitolul 3. Organizarea proiectului . 12
Încadrarea proiectului în structura organizatorică a întreprinderii . 12
3.1. Prezentarea părților implicate în proiect și a atribuțiilor (executanți, beneficiari, clienți, parteneri, subcontractanți) .. 12
3.2. Echipa de proiect (componență, funcții și roluri) 12
3.3. Structura organizatorică a proiectului (reprezentare grafică) .. 13
Capitolul 4. Activitățile proiectului ... 14
Capitolul 5. Resursele și bugetul proiectului ... 16
Capitolul 6. Managementul riscurilor ... 20
Capitolul 7. Planificarea proiectului (diagrama Gantt) ... 22
Capitolul 8. Evaluarea impactului proiectului . 23

Extras din proiect:

Capitolul 1. Prezentarea organizației.

Identificarea contextului în care se propune proiectul

1.1. Descrierea societății - www.amylon.ro

S.C. Amylon S.A. este o societate pe acțiuni, cu capital integral privat românesc, cu sediul social în Sibiu, sos. Alba Iulia nr.70, jud. Sibiu, România.

Începând cu anul 2002, Amylon S.A. a fost preluată de S.C. Moara Cibin S.A., care are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor de morărit. Atât Amylon, cât și Moara Cibin fac parte din Grupul Boromir.

În anul 2008, societatea a achiziționat mărcile și liniile de fabricație ale S.C. Feleacul S.A. Cluj-Napoca. În aprilie 2018 s-a produs fuziunea prin absorbție dintre S.C. Amylon S.A., în calitate de societate absorbantă și S.C. Rommac Trade S.R.L. în calitate de societate absorbită.

Domeniul principal de activitate îl constituie „Fabricarea produselor de morărit, a amidonului și a produselor din amidon” - grupa 106 CAEN iar obiectul de activitate este:

- „Fabricarea amidonului și a produselor din amidon” - cod CAEN 1062 și

- ”Fabricarea produselor din cacao, a ciocolatei și a produselor zaharoase” - cod CAEN 1082.

Administrarea societății este asigurată de către un consiliu de administrație format din trei administratori -un președinte și doi membrii iar conducerea executivă de președintele consiliului de administrație în baza contractului de mandat, având funcția de Director General.

1.2.Analiza activității firmei Amylon S.A.

1.2.1. OFERTA DE PRODUSE

S.C. Amylon S.A. fabrică dulciuri sub brand-ul Feleacul, produse făinoase din gama Boromir și din 2018 produse Rommac. Comercializează produse de morărit ambalate ale S.C. Moara Cibin, o gamă variată de produse ambalate și vrac sub brandurile Boromir, Felecul, glucoză lichidă, amidon și derivate. Feleacul Boromir MoaraCibin Produse Rommac Halva din floarea-soarelui Biscuiți Mălai Fulgi de porumb Cereale expandate (pufarin) Turtă dulce Făină albă Cereale tip musli Rahat Grisine Griș Batoane din cereale

Dropsuri Crochete Batoane proteice Jeleuri Pesmet Cereale expandate Glucoză tablete Paste făinoase Produse din cereale recomandate în diete sau regimuri alimentare

1.2.2. PIAȚA SOCIETĂȚII

Produsele companiei se vând, în prezent, atât pe piața internă, prin retail modern și distribuție tradițională cât și pe piața externă, în special pe teritoriul Uniunii Europene dar și în afara spațiului european.

1.2.3. PREȚUL

Privind categoriile de prețuri S.C.Amylon S.A. folosește o paletă de prețuri de lărgimi diferite, datorită gradului de diversificare sortimentală a produselor comercializate.

Strategiile de stabilire a prețurilor pentru cele mai importante produse ale firmei sunt orientarea prețului după costuri și aplicarea prețurilor moderate. Utilizarea acestor strategii au dus la creșterea performanțelor firmei prin creșterea volumului vânzărilor și a cifrei de afaceri.

1.2.4. PIAȚA FINANCIARĂ ȘI MONETRĂ

Segmentul de piață financiară pe care operează S.C. Amylon S.A. este Bursa de Valori București. Acționarul reprezentativ este S.C. Moara Cibin S.A., care deține un procent de 51.95% acțiuni. Băncile cu care colaborează sunt CEC Bank, ING Bank, iar instrumentele bancare cu care operează firma sunt creditele de investiții, creditele pe termen scurt și liniile de credit.

1.2.5. PROFITUL

Profitul este în creștere. Rata profitului raportat la costul total este în scădere și raportat la cifra de afaceri este în creștere, ceea ce înseamnă că societatea își poate controla costurile și este capabilă să obțină prețul de vânzare optim.

1.2.6. COSTURILE

Costurile totale au crescut (au crescut cheltuielile cu materiile prime, resursa umană, serviciile externe) iar ponderea cheltuielilor variabile în costul total reprezintă 95,02% .

Costul capitalului împrumutat crește iar valoarea costului capitalului propriu este nulă, acționarii preferă să reinvestească nu să retragă profiturile.

În structura cifrei de afaceri (72.898,56 mii lei) crește substanțial producția vândută (64.219,05 mii lei) acest fapt denotă o creștere a cantității de produse fabricate și vândute. Creșterea costurilor totale este mai mică decât creșterea producției vândute.

1.2.7. EFICIENȚA

Profitul net (4.382,73 mii lei) crește în condițiile în care profitul din activitatea financiară scade și cel din activitatea de exploatare crește.

Randamentul activelor crește, ceea ce recomandă creșterea eficienței utilizării activelor prin creșterea capacității de producție.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Extinderea capacitatii de productie prin achizitionarea unei linii tehnologice de fabricare a unui produs nou - Batoane de ciocolata.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
24 pagini
Imagini extrase:
24 imagini
Nr cuvinte:
5 456 cuvinte
Nr caractere:
37 971 caractere
Marime:
1.55MB (arhivat)
Publicat de:
Madalina Arbore
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Predat:
la master
Specializare:
Management și administrarea afacerilor
Materie:
Management
An de studiu:
II
Profesorului:
Brindusa Tudose
Nota primită:
Nota 9
Sus!