Agenda locală 21

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In anul 1992, la Summitul Mondial de la Rio de Janeiro - Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare, s-a prezentat conceptul de dezvoltare durabila la nivel de presedinti de state si guverne (140 de tari) si un plan concret pentru punerea in aplicare, numit "Agenda 21". A fost de asemenea adoptata si "Agenda Locala 21" care sa permita administratiilor locale din intreaga lume sa-si defineasca dezvoltarea durabila pe termen mediu si lung.

Agenda 21 este un program de actiune pentru secolul 21 orientat catre dezvoltarea durabila. A fost adoptat de catre statele semnatare ale Declaratiei de la Rio din iunie 1992. Principalele linii de actiune sunt lupta impotriva saraciei si a exluderii sociale, productia de bunuri si servicii durabile, protectia mediului.

Agenda Locala 21 in Romania

Implemenatrea principiilor dezvoltarii durabile la nivel local, inseamna pentru inceput identificarea problemelor sociale, economice si de protectie a mediului si formularea obiectivelor ce trebuie atinse. Acestea urmeaza a se materializa intr-o strategie, denumita Agenda 21 Locala, ce va fi aplicata prin planuri locale de actiune si proiecte concrete care sa solutioneze problemele sociale, economice si de protectie a mediului existente.

Agenda 21 Locala pune accentul pe participarea comunitatii si pe democratia locala largita, oferind o modalitate de integrare a problemelor sociale, economice, culturale si de protectie a mediului. Totodata, prin Agenda 21 Locala se realizeaza si evaluarea situatiilor actuale si a potentialului existent. Agenda 21 Locala accentueaza, de asemenea, rolul educatiei, considerandu-se ca educatia permanenta, care induce incredere, gandire creativa si un scop concret in viata, ca si cunostintele, contribuie direct la durabilitatea locala si la acumularea de capacitati. Esenta unei abordari eficiente asupra dezvoltarii durabile consta in integrarea unei game de politici si programe care se completeaza unele pe altele in domeniile social, economic si protectia mediului.

Pentru inceput au fost necesari urmatorii pasi:

1. stabilirea unei filozofii;

2. identificarea problemelor si cauzelor;

3. formularea obiectivelor

4. stabilirea prioritatilor

5. stabilirea tintelor si identificarea optiunilor de actiune

Dupa efectuarea acestor pasi urmeaza:

1. crearea programelor prin care vor fi atacate tintele;

2. Concretizarea Palnului de Actiune;

3. Implementarea si Monitorizare;

4. Evaluare si feedback.

Pentru a incepe orice proces de schimbare in cadrul unei comunitati

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Agenda Locala 21.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
7 914 cuvinte
Nr caractere:
45 634 caractere
Marime:
38.92KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Management
Tag-uri:
natiuni, conferinta, excluderi sociale
Predat:
la master
Materie:
Management
Sus!