Coca Cola Company

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

The Coca-Cola Company reprezinta cea mai mare companie producatoare de bauturi racoritoare din lume si cel mai mare producator, distribuitor si comercializant de bauturi non-alcolice si siropuri din lume.Totodata ea reprezinta una dintre cele mai mari corporatii din Statele Unite ale Americii.

The Coca-Cola Company are sediul principal in Atlanta, Georgia si este reprezentata in aproape 200 de tari din intreaga lume,iar consumul de produse al companiei depaseste 1.6 miliarde de portii pe zi.In tara noastra compania se prezinta pe piata prin intermediul a doua firme,Coca-Cola Romaina care este reprezentantul firmei americane ce detine marcile si imbuteliatorul Coca-Cola HBC Romania care produce,distribuie si vinde produsele inca din anul 1991.

Istoric

Conform legendei pe data de 8 mai 1886. Dr. John Styth Pemberton, un farmacist local, a produs siropul pentru

Coca-Cola intr-un vas de arama pe un trepied, in curtea din spatele casei sale.El adus un borcan cu noul produs la farmacia "Jacob's" de pe aceeasi strada, unde a fost testat si pus in vanzare la pretul de cinci centi paharul. In mod intentionat sau in mod accidental, noului sirop i-a fost adaugata apa carbonatata iar bautura a devenit dintr-o data mai delicioasa si racoritoare.

Considerand ca cei doi "C" vor arata bine in reclame Frank Robinson, partenerul si contabilul doctorului Pemberton, a sugerat numele si a scris cu acest scris unic marca inregistrata " Coca-Cola", ce este acum renumita in intreaga lume.

Primul anunt publicitar pentru "Coca-Cola", a aparut intr-un articol in ziarul The Atlanta Journal unde cetatenii insetati erau incitati sa incerce "noua si populara bautura carbonatata".In scurt timp pe copertinele magazinelor au aparut bannere pictate de mana cu sugestia "Consumati", ce era adaugata pentru a informa trecatorii ca noua bautura era racoritoare.

In timpul primului an vanzarile au atins, in medie, cifra modesta de noua portii pe zi iar Dr. Pemberton nu si-a dat niciodata seama de potentialul bauturii pe care o crease. Treptat,el a vandut parti ale afacerii sale diferitilor parteneri si chiar inainte de moartea sa, in 1888, si-a vandut actiunile ramase lui G. Candler. Domnul un om de afaceri din Atlanta cu o mare intuitie in materie de afaceri, care treptat a continuat sa cumpere drepturi suplimentare si a obtinut controlul in totalitate al afacerii.

Pana in anul 1892, flerul de comerciant al domnului Candler a impulsionat vanzarea de sirop Coca-Cola, facand-o sa sporeasca de aproape zece ori. Curand cu fratele sau John S. Candler, cu Frank Robinson, fostul partener al lui John Pemberton, si cu alti doi asociati, domnul Candler a format in Georgia o corporatie cu numele de The Coca-Cola Company iar capitalul initial a fost de 100.000$.

Marca inregistrata "Coca-Cola", folosita pe piata din anul 1886, a fost inregistrata la Biroul de Inventii al Statelor Unite la data de 31 ianuarie 1893.

In timp ce atentia domnului Candler se indrepta spre impulsionarea vanzarilor la pahar, se dezvolta un nou concept care urma sa raspandeasca savurarea bauturii Coca-Cola in intreaga lume.

In anul 1894, in Vicksburg, Mississippi, Joseph A. Biedenharn a fost atat de impresionat de cererea pentru Coca-Cola pe care o vindea la pahar, incat a instalat o masinarie de imbuteliat in spatele magazinului sau si a inceput sa vanda navete de Coca-Cola plantatiilor si fabricilor de cherestea de-a lungul raului Mississippi. El a fost primul imbuteliator de Coca-Cola.

Imbutelierea pe scara larga a fost posibila abia in anul 1899, cand Benjamin F. Thomas si Joseph B. Whitehead din Chattanoga (Tennessee), au obtinut de la domnul Candler drepturile exclusive de a imbutelia si vinde Coca-Cola in Statele Unite. Intre anii 1890 si 1900 compania Coca-Cola a inregistrat o crestere a vanzarilor de 4000%.

Bibliografie:

www.thecoca-colacompany.com

www.cocacola.com

www. wikipedia.org

http://www.coca-colahellenic.ro

http://www.mfinante.ro

http://www.zf.ro ziarul financiar

http://www.mediafax.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Coca Cola Company.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 883 cuvinte
Nr caractere:
16 021 caractere
Marime:
54.11KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Limba Engleză
Tag-uri:
coca-cola, company
Predat:
la liceu
Specializare:
Filologie
Sus!