Analiza echilibrului financiar la S.C. Anda S.R.L. pe baza bilanțului contabil

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1 SCURT ISTORIC PRIVIND S.C. ANDA S.R.L.

S.C. ANDA S.R.L. este o societate comercială înfiinţată în anul 2006, de către 2 persoane Marcu Marian şi Tudose Catalin, care sunt asociaţii firmei, dar în acelaşi timp şi salariaţi.

S.C. ANDA S.R.L. are ca număr de înregistrare la Registrul Comerţului J13/198/2006, iau CUI este RO 1756310. Obiectul Principal de activitate este 4669, adică „Comerţ cu ridicata al altor maşini şi echipamente”. Produsele care fac obiectul activităţii S.C. ANDA S.R.L. sunt în domeniul transportului aerian.

La constituire capitalul social al firmei a fost de 200 lei, fiecare asociat având câte 5 părţi sociale în valoare de 20 lei/parte socială. Ulterior capitalul social a fost majorat la 1.000 lei.

Sediul social al S.C. ANDA S.R.L. este în Constanța, str. Poporului nr.8, telefon 0268/419417, fax 0268/470727, email office@anda.ro.

1.2 STRUCTURA ORGANIZATORICĂ

La baza existenţei şi funcţionării oricărei societăţi comerciale stă structura organizatorică.

În cadrul S.C. ANDA S.R.L. structura organizatorică este definită ca un mecanism format din subdiviziuni organizatorice cărora le sunt precizate competenţele şi responsabilităţile şi între care se stabilesc raporturi cerute de funcţionarea ei eficientă. Cu alte cuvinte, structura organizatorică cuprinde ansamblul persoanelor şi al subdiviziunilor astfel constituite încât să asigure condiţiile necesare atingerii obiectivelor propuse în cadrul societăţii.

Organizarea şi conducerea societăţii comerciale sau a diviziunilor acesteia, presupune cunoaşterea detaliată şi permanentă a obiectivelor si resurselor disponibile, a modului de desfăşurare a activităţii şi a factorilor de influenţă, aceste elemente fiind indispensabile fundamentării ştiinţifice a deciziilor.

Compartimentul producţie din structura firmei este atribuit directorului tehnic, Tudose Cătălin. Acesta are drept sarcini stabilirea de proceduri şi metodologii de execuţie precum şi implementarea acestora în procesele de producţie, în scopul asigurării îndeplinirii obiectivelor stabilite prin decizie, de către administratorul societăţii.

Compartimentul financiar-contabil are sarcina de a urmări şi de a înregistra din punct de vedere al legislaţiei în vigoare, toate operaţiunile în care este implicată activitatea economico-socială a firmei.

Compartimentul de resurse umane are drept scop planificarea resurselor umane, recrutarea, selecţia şi angajarea personalului, organizarea personalului, calificarea şi perfecţionarea profesională, administrarea salarizării şi a altor remunerări.

In cadrul societăţii este adoptat un Regulament de Ordine Interioară, document de bază în organizarea de sine stătătoare a unei firme. Prin acest act s-au reglementat drepturile şi îndatoririle tuturor persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul societăţii, iar respectarea acestuia a permis apariţia unor relaţii interumane, bine conturate, ceea ce asigură premisa bunei desfăşurări a activităţilor din cadrul societăţii.

Întreprinderea intră în relaţii directe pentru atingerea obiectivelor sale (clienţi, concurenţi, furnizori, organisme publice).

Produsele furnizate de S.C. ANDA S.R.L. sunt specifice activităţii de transport aerian, după cum urmează:

Fig.1.1 Mărfuri vândute de S.C. ANDA S.R.L.

1.3 PREZENTAREA SITUAŢIEI ECONOMICO-FINANCIARE

Cunoaşterea profundă a evoluţiei performanţelor economico-financiare ale întreprinderii, al procesului formării lor, însuşirea unui ansamblu de metode şi tehnici de analiză, şi mai ales, identificarea măsurilor pentru evoluţia normală a fenomenelor şi proceselor economice şi reducerea riscului operaţional şi financiar , presupune o analiză economico - financiară permanentă şi temeinică.

O analiză orientată spre studiul riscurilor de faliment sau de solvabilitate se face cel mai adesea prin studierea bilanţului (analiză statică) şi a tabloului de finanţare (analiza fluxurilor). Bilanţul prescurtat al societăţii analizate arată astfel:

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza echilibrului financiar la S.C. Anda S.R.L. pe baza bilantului contabil.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 352 cuvinte
Nr caractere:
20 140 caractere
Marime:
119.77KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la master
Materie:
Contabilitate
Sus!