Finanțele locale și autonomia financiară a colectivităților locale

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Finanțele locale
2. Organizarea finanțelor publice locale
3. Autonomia financiară locală
4. Concluzii
5. Bibliografie

Extras din proiect:

1. Finanțele publice locale

Finanțe vine provine din limba latină - finis finare sau fiare care avea înțeles de termen de plată. Cu timpul acest termen a căpătat diferite sensuri. Spre exemplu : în secolele XIII- lea și XIV- lea finatio, financias și financia pecuniară semnificau plată în bani a unei obligații legale; în secolul XV-lea , în Franța erau folosite expresii ca : hommes de finances sau financiares care semnificau arendași de impozite; în secolul XV- lea ,XVII- lea în Germania se foloseau termenii finanz -plată în bani și finanzer - cămătar, zgârcit.

Până la jumătatea secolului al XX- lea , în România, nu au fost găsite publicații despre finanțele locale. Abia după această perioadă au început să apară publicații cu sumele bugetelor pe comune și județe. În 1923 a avut loc reeditarea Legii 1903 cu privire la maximul taxelor și contribuțiilor comunale și odată cu acesta și instituirea a 49 de taxe și impozite.

O altă lege, cea din 14 aprilie 1933 a înființat prima organizare unitară a finanțelor locale, stabilind și sarcinile obligatorii și facultative ale unităților administrative precum și veniturile corespunzătoare pentru executarea lor. În 1938 se ajunge la un nivel funcțional datorită Legii din 14 august; această lege avea la bază un sistem mixt de obținere a veniturilor bugetelor locale care stătea în transferuri de stat, dar și în impozite și taxe locale (erau prevăzute 19 taxe și impozite locale care erau modificate periodic).

După 1989 a avut loc o consolidare a autonomiei locale. Au fost adoptate și o serie de legi :

- Legea nr. 86/1991 -Legea administrației publice locale;

- Legea nr. 189/1998 -Legea finanțelor publice locale;

- Legea nr. 72/1996 -Legea finanțelor publice .

Termenul finanțe se referă la procesele și la relațiile economice în expresie bănească prin care sunt constituite, repartizate și utilizate fondurile bănești necesare funcționării statului și altor instituții economico - sociale.

Finanțele publice locale reprezintă totalitatea mijloacelor bănești de care dispun autoritățile administrației publice locale și care sunt necesare pentru îndeplinirea atribuțiilor lor; reprezintă gestiunea resurselor financiare, a cheltuielilor, precum și a datoriilor unităților administrativ- teritoriale în calitatea acestora de persoane juridice.

Alături de finanțele publice ale administrației centrale de stat , finanțele publice locale exprimă relațiile economice prin care se mobilizează și utilizează resurse bănești la nivelul unităților administrativ teritoriale pentru satisfacerea unor cerințe colective cum ar fi învățământul, cultura, asistența socială, servicii publice.

Performanța financiară a autorităților locale are un rol foarte important în gradul de dezvoltare al comunităților, deoarece de această performanță depinde gradul de dezvoltare socio- cultural, educațional și al ordinii publice a unităților administrativ -teritoriale.

Există o serie de diferențe între finanțele publice locale și cele ale administrației de stat:

- Fondurile bănești se formează și utilizează la nivelul unităților administrativ -teritoriale;

- Acestea se bazează pe distribuția administrativ- teritorială a unui stat;

- Taxele și impozitele din care provin fondurile bănești se disting prin materia impozabilă și obiectele asupra cărora se aplică aceste taxe și impozite;

- Subiecții impozabili pot fi persoanele fizice și juridice prevăzute de legi generale sau prin hotărâri ale autorităților administrației publice locale;

- Resursele financiare constituite și utilizate la nivelul administrativ- teritoriale sunt administrate de autoritățile administrației publice locale;

- Fondurile bănești mobilizate și utilizate la nivelul unităților administrativ -teritoriale se bazează pe competențele și atribuțiile autorităților administrației publice locale, competențele și atribuțiile acestora sunt stabilite prin lege.

Bibliografie:

1. C. Vitalie, Unele aspecte ale reformei administrativ- teritoriale și administrării locale, Tipografia Centrală, Chișinău .

2. Dicționar de termeni, Consiliul Local Sector 3, Direcția de Taxe și Impozite- ditl3.ro P;

3. Lalulmiere, Finanțele publice, Ed. A. Colin, 1976.

4. Legea cadru a descentralizării nr. 195/2006, Cap. I, Art. 3; Cap. 2, Art. 4; Cap. III , Art. 15, Text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 453 din 25.05.2006

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Finantele locale si autonomia financiara a colectivitatilor locale.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2022
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
2 060 cuvinte
Nr caractere:
11 963 caractere
Marime:
31.83KB (arhivat)
Publicat de:
Ana Maria L.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Administrație Publică
Predat:
la master
Materie:
Administrație Publică
Sus!