Turismul rural

Previzualizare disertație:

Cuprins disertație:

INTRODUCERE 5
CAPITOLUL I STRATEGII DE CREARE SI ELABORARE A PENSIUNII TURISTICE 9
I.1. Analiza si caracteristica strategiei de dezvoltare a turismului in raionul Cahul si determinarea gradului de atractivitate a regiunii in care va fi creata pensiunea 9
I.2. Realizarea studiului de fezabilitate necesar crearii unei pensiuni turistice 24
I.3. Estimarea investitiei si identificarea surselor de finantare si analiza rentabilitatii investitiei 28
CAPITOLUL II ANALIZA METODOLOGIEI AMENAJARII TURISTICE RURALE 41
II.1. Analiza modalitatilor amplasare a planului pensiunii si destinatia incaperilor. 41
II.2. Caracteristica echipamentelor si dotarilor necesare confortului 46
II.3. Prezentarea spatiilor de productie si a spatiilor de agrement 52
CAPITOLUL III ANALIZA Si CARACTERISTICA METODELOR DE COMERCIALIZARE SI PROMOVARE A SERVICIILOR PENSIUNII 58
III.1. Promovarea produsului turistic si impactul asupra dezvoltarii pensiunii din mediul satesc. 58
III.2. Planificarea campaniei de promovare online a viitoarei pensiunii 63
III.3. Promovarea viitoarei structuri de primire turistica cu functii de alimentare cazare si agrement 72
CONCLUZII SI RECOMANDARI 79
BIBLIOGRAFIE 82
ANEXE 86

Extras din disertație:

Turismul rural a cunoscut in ultimul deceniu o evolutie spectaculoasa, atat in planul ofertei cat si al cererii, sub influenta a numerosi factori. Considerata pe buna dreptate ,,piatra de temelie" a turismului rural romanesc, Zona Raionul Cahului prin cadrul natural deosebit este gazda turistilor veniti aici sa petreaca cateva zile de liniste si relaxare, departe de agitatia si stresul marilor orase.

Lucrarea de fata reprezinta un studiu privind amplasarea si amenajarea unei pensiuni turistice de cinci stele (nivel maxim de clasificare ce poate fi obtinut pe pensiunile rurale) in Zona Cahul in localitatea Valeni.

Necesitatea acestei amenajari a aparut din cauza cererii tot mai mari, manifestata de catre turisti pentru servicii turistice de calitate superioara, in unitati de cazare situate in mediul rural.

Domeniul turismului rural este prioritar pentru dezvoltarea social-economica, fapt confirmat in SCERS si programul national ''SATUL MOLDOVENESC''.[2] Aceasta ramura poate diversifica substantial economia localitatilor rurale, inclusiv prin crearea de noi locuri de munca. In prezent in Republica Moldova a scazut substantial fluxul turistilor straini pana la nivelul de 100-150 mii persoane anual.[48] Insa destinatiile rurale raman unele dintre cele mai solicitate deoarece oferta de excursii ale agentiilor de turism aproape in totalitate este orientata spre localitatile satesti atractive, fiind promovata in special turistilor straini, un numar important de cazari este realizat in perioada estivala in mediul rural, in ultimii ani inventiile sunt orientate spre ariile rurale.

Desi dezvoltarea turismului rural este intens mediatizata, trebuie de remarcat ca nu sunt nici pe departe valorificate eficient toate oportunitatile de care dispune Republica Moldova. Printre oportunitatile turismului rural in general se pot mentiona existenta unei structuri ale societatii civile ( ANTREC MOLDOVA, ACSA, Agroinform s. a ) in teritoriu care promoveaza interesele gospodariilor taranesti, dispun de personal salarizat, oficii si baza tehnica de informare, cca 80% din toate resursele turistice din republica sunt concentrate spre teritoriul localitatilor rurale, dar care nu sunt utilizate la justa lor valoare[19, p.26].

Astfel este constituita o retea la nivel national care poate facilita comunicarea intre potentialii antreprenori in turismul rural si piata turistica, cadrul normativ - regulator existent este suficient de permisiv: standarde clare pentru amenajarea unei pensiuni turistice, posibilitate de lansare in afacere prin patenta de antreprenor, regulamente clare de functionare a zonelor de protectie a unor arii naturale protejate, in care sunt specificate modalitatile de antreprenoriat posibile, resurse umane suficiente si capabile sa gestioneze afaceri turistice prin antrenarea de catre proprietarii afacerilor a managerilor.

Descarcă disertație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul rural
    • ANEXE.docx
    • Teza de master.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
119 pagini
Imagini extrase:
119 imagini
Nr cuvinte:
26 558 cuvinte
Nr caractere:
143 993 caractere
Marime:
3.02MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Disertație
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
Turismul rural, crestere economica
Predat:
la master
Materie:
Turism
Profesorului:
Seinic Valeriu
Sus!