Studii privind modalitățile de programare pe centrul de prelucrare DMC

Previzualizare disertație:

Extras din disertație:

Rezumat

Cuvinte cheie: shopmill, sinumerik 810D. programare, frezare, CNC, centru de prelucrare, simulare 3D, parametrii de aschiere, scule de aschiere.

Lucrarea are la baza studiul privind modalitatile de programare pe centrele de prelucrare DMC 1035V ECOLINE cu echipamente SINUMERIK 810D. Se scoate in evidenta utilizarea softului shopmill, care este inclus in echipamentul SINUMERIK 810D. Acest echipament este de ultima generatie, care impreuna cu masina cnc sunt aduse pe piata doar din anul curent.

Primul capitol prezinta descrierea masinii cnc impreuna cu echipamentul sinumerik 810D. Sunt scoase in evidenta caracteristicile tehnice ale masinii cnc. Sunt prezentate de asemenea posibilitatea a doua tipuri de programare ce se pot realiza pe aceasta masina cnc, programare in shopmill si programare in G cod adica programarea ISO/DIN.

Al doilea capitol este bazat pe operarea pe masina cnc, unde sunt prezentate anumite caracteristici de functionare a masinii cnc si a unor meniuri din cadrul shopmill. Tot in acest capitol este inclusa o mica teorie a sculelor aschietoare ce se folosesc pe centru de prelucrare cnc, ce se bazeaza pe geometria sculelor si calculul regimurilor de aschiere necesar in progamare.

Capitolul trei are baza tot pe echipamentul masinii cnc. Aici se tine cont cel mai mult de reglare sculelor aschietoare si de alegerea punctului de referinta. Este descris detaliat cum se calibreaza sculele in raport cu semifabricatul fixat pe masa masinii. Cel mai important lucru ar fi luarea punctului zero a pisei, este prezentat diferite moduri de a face asta, dar toate in functie de forma semifabricatului. orignea piesei se regleaza cu ajutorul touchprobe-ului, despre care se dau mai multe informatii in continutul lucrarii.

Descarcă disertație

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studii Privind Modalitatile de Programare pe Centrul de Prelucrare DMC.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
63 pagini
Imagini extrase:
63 imagini
Nr cuvinte:
6 641 cuvinte
Nr caractere:
40 237 caractere
Marime:
11.09MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Disertație
Domeniu:
Organe de mașini
Tag-uri:
organe de masini, frezare, mecanica
Predat:
la master
Materie:
Organe de mașini
Sus!