Management

Previzualizare curs:

Extras din curs:

O conditie importanta pentru instruirea studentilor de la masterat este pregatirea lor pentru elaborarea lucrarilor de calificare finala in forma de disertatie de magistru sau de masterat.

Elaborarea si sustinerea disertatiilor de magistru in probleme economice este o treapta de incheiere in pregatirea specialistilor de la facultatea economie, care studiaza in ciclul II al invatamantului superior (procesul de la Bologna), in domeniul finante, contabilitate, management si marketing, si arata dorinta de a rezolva probleme practice si teoretice.

Disertatia de magistru trebuie sa fie elaborata in strinsa legatura cu practica de productie, sa fie intemeiata pe material faptic real, sa contribuie la identificarea rezervelor economice si de productie, sa promoveze utilizarea eficienta a tuturor resurselor in cadrul intreprinderilor vizate.

Elaborarea disertatiei de magistru are drept scop:

1. Sistematizarea, consolidarea si imbogatirea cunostintelor teoretice si practice in cadrul uneia dintre disciplinele economice si aplicarea acestor cunostinte pentru rezolvarea problemelor economice si financiare concrete;

2. Dezvoltarea de abilitati pentru munca de cercetare independenta, insusirea metodologiei de cercetare stiintifica in domeniul economic si de experimentare pentru rezolvarea problemelor care apar in decursul muncii independente;

3. Elucidarea nivelului de pregatire a studentilor pentru activitate independenta in cadrul specialitatii alese in conditiile economiei de piata, precum si capacitatea lor de a formula concluzii si recomandari practice pe baza cercetarilor efectuate.

Disertatia de magistru este, de fapt, a doua lucrare de sinestatatoare (dupa sustinerea tezei de licenta) a specialistului instruit la universitate. Un absolvent al masteratului elaboreaza de sinestatator tema disertatiei, folosind cunostintele si abilitatile practice dobandite in procesul de instruire la masterat.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Imagini extrase:
15 imagini
Nr cuvinte:
6 559 cuvinte
Nr caractere:
37 992 caractere
Marime:
48.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Curs
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
management, Economie
Predat:
la master
Materie:
Economie
Sus!