Previzualizare subiecte:

Extras din subiecte:

Care sunt diferentele intre instrumentele financiare si bancare? 11 Cate forme de control financiar cunoasteti? 12 Finantele constituie o ramura a stiintelor economice si au ca obiect de studiu: . La alegere de interpretat din punct de vedere economico-financiar una dintre caracteristicile finantelor.

13 Sistemul financiar bancar cuprinde: . si. Definiti politica financiara (schematic). Enumerati trasaturile politicii financiare. Enumerati obiectivele politicii financiare. Care sunt elementele unui impozit? Enumerati principiile care stau la baza impunerii.

Clasificarea impozitelor.

Prezentati schematic evaluarea materiei impozabile.

Care sunt avantajele si dezavantajele impozitelor directe. Care sunt resursele bugetului administratiei-centrale de stat?

Ce sunt resursele financiare publice?

Cum se clasifica ele? Care sunt factorii care determina cresterea resurselor financiare publice?

Raspunsuri - Diviziunea sociala a muncii care a dus la cresterea productivitatii, a schimbului, a aparitiei proprietatilor private si a claselor sociale si apoi la aparitia statului. Aparitia primelor functii publice.

Aparitia economiei de schimb prin care statul va incepe sa foloseasca resursele banesti pentru acoperirea cheltuielilor publice ducand astfel la aparitia primelor elemente de finante. Delimitarea functilor statului a) Functia interna.

b) Functia externa.

a) Expresia de finante publice este asociata cu statul, unitatile administrativ teritoriale si alte institurii de drept public.

b) Fiantele private sunt asociate cu intreprinderile, bancile si societatile de asigurare privata. c) Resursele necesare realizarii si functionarii sarcinilor statului se procura de la persoane fizice si juridice in principal prin masuri de constrangere luate de autoritatile publice.

d) Impotriva statului nu se pot lua masuri de executare silita. e) Statul poate lua anumite masuri in legatura cu moneda nationala, pe cand intreprinderile private nu pot influenta legal aceasta moneda, pe care si ele o folosesc. f) Finantele publice au ca scop acoperirea nevoii generale a societatii, pe cand finantele private au ca scop obtinerea de profit. g) Gestiunea finantelor publice este supusa drept public, iar gestiunea finantelor private este supusa drept comercial. Pedeapsa: a) Expresia de finante publice este asociata cu statul, unitatile administrativ teritoriale si alte institurii de drept public.

b) Fiantele private sunt asociate cu intreprinderile, bancile si societatile de asigurare privata. c) Resursele necesare realizarii si functionarii sarcinilor statului se procura de la persoane fizice si juridice in principal prin masuri de constrangere luate de autoritatile publice.

d) Impotriva statului nu se pot lua masuri de executare silita. e) Statul poate lua anumite masuri in legatura cu moneda nationala, pe cand ...

Descarcă subiecte

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Finante
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 226 cuvinte
Nr caractere:
8 791 caractere
Marime:
13.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Subiecte
Domeniu:
Finanțe
Tag-uri:
banci, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Finanțe
Sus!