Turismul Montan

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Această lucrare este o cercetare teoretică ce prezintă viziunile anumitor autori cu privire la turismul naţional şi la cel internaţional. Opiniile acestor autori ne ajută să facem o comparaţie între aceste două tipuri de turism, identificând deosebirile şi asemănările dintre acestea.

REZUMAT

Turismul montan este destul de bine reprezentat, având caracter naţional şi internaţional.

În ţara noastră, condiţiile naturale deosebite împreună cu alţi factori au dus la dezvoltarea a numeroase staţiuni ce reprezintă astăzi adevărate surse importante din punct de vedere economic. Diversitatea regiunilor montane fac ca România să se apropie de celelalte regiuni montane internaţionale.

Lanţul Carpatic este cel mai reprezentativ pentru ţara noastră.

La nivel internaţional turismul montan este cel mai bine reprezentat în: Franţa, Elveţia, Austria, Italia, Norvegia, Bulgaria etc. Aceste ţări depun eforturi deosebite pentru a-şi menţine tradiţiile şi încearcă să-şi pună în valoare resursele naturale, prin acest mod dorind să atragă cât mai mulţi clienţi.

Turismul legat de practicarea sporturilor de iarnă necesită implicarea unui complex de factori pornind de la condiţiile naturale existente în specificul montan şi prelucrarea acestora în produs prin dotări, amenajări şi servicii. Condiţiile naturale au importanţa cea mai mare, asigurând calitatea de integrare a amplasamentului în cadrul montan şi oferind condiţiile prielnice pentru practicarea sporturilor de iarnă, în special a schiului, motivaţia principală a clientelei turistice.

CUVINTE CHEIE: turism naţional, turism internaţional, turism montan.

INTRODUCERE

Muntele a exercitat din totdeauna atracţie pentru oameni, graţie măreţiei şi peisajelor sale, atractivităţii în tot cursul anului, oferind o paletă largă de modalităţi de petrecere a vacanţelor. În zilele noastre, mai mult ca oricând, pentru omul de pretutindeni, dar mai ales pentru cel care trăieşte în mediul urban, muntele reprezintă locul în care acesta se îndreaptă în orice anotimp al anului, în căutarea naturii.

Turismul reprezintă astăzi, prin conţinutul şi rolul său, un domeniu distinct de activitate, o componentă de primă importanţă a vieţii economice şi sociale pentru un număr tot mai mare de ţări ale lumii.

Receptiv la prefacerile civilizaţiei contemporane, turismul evoluează sub impactul acestora, dinamica sa integrându-se procesului general de dezvoltare. La rândul său, prin vastul potenţial uman şi material pe care îl antrenează în desfăşurarea sa, ca şi prin efectele benefice asupra domeniilor de interferenţă, turismul acţionează ca un factor stimulator al progresului, al dezvoltării.

Observații:

managementul turismului

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul Montan.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 870 cuvinte
Nr caractere:
9 999 caractere
Marime:
15.89KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!