Traseu turistic în județele Vrancea, Vaslui și Neamț

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Tematica: Vizitarea principalelor obiective turistice din Judetele Vrancea, Vaslui si Neamt

Definirea produsului:” Traseu turistic in Judetele Vrancea, Vaslui si Neamt

Traseu cu indicarea locatiilor: Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Loc. Campuri-Loc. Soveja-Focsani-Barlad-Vaslui-Loc. Solesti-Vaslui-Piatra Neamt-Tg. Neamt-Piatra Neamt-Bucuresti

Elemente de prezentare generala:

- cazare: 4 nopti;

- perioada: 27 noiembrie – 1 decembrie 2008;

- numar persoane 40+3=43 (Turistii +2 soferi +ghidul turistic)

- km parcursi: 1500;

- mijloc de transport: autocar;

- pret informative: 1000 lei

Prezentare a desfasurarii programului pe zile cu precizari despre obiectivele ce trebuie vizitate si serviciile oferite:

ZIUA 1 :

07:00 – plecare din Bucuresti spre Focsani pe traseul Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani. Sosire in centrul orasului Focsani – Piata Unirii. Se serveste micul dejun la Restaurantul Aida.

Se viziteaza apoi Muzeul Vrancei ce dateaza inca din 1928 si care este impartit in 5 sectiuni astfel: Secţia de istorie, Laboratorul de conservare-restaurare, Secţia de Arhitectură şi Tehnică Populară "Crângul Petreşti", Secţia Stiinţele Naturii, Secţia Adjud. Acest Muzeu este un bogat tezaur de marturii ce probeaza existenta si evolutia comunitatilor umane pe teritoriul judetului Vrancea a fost realizat in urma unor intense cercetari arheologice ce au scos la iveala unelte, ceramica, podoabe, tezaure monetare, marturii ale credintelor si obiceiurilor colectivitatilor umane din epocile neolitica, bronz, geto-dacica, evul mediu. obiecte si documente ce poarta amprenta evenimentelor petrecute in veacul al XIX-lea (1848, Unirea Principatelor, Razboiul de Independenta).

Mergem apoi catre Casa Memoriala Mos Ion Roata din Localitatea Campuri. Casa memoriala a fost inaugurata la 24 ianuarie 1959, cu prilejul Centenarului Unirii Principatelor Romane, in casa in care a locuit Ion Roata, din catunul Gura Vaii si stramutata la soseaua ce leaga orasul Panciu de Soveja. Casa cuprinde obiecte specifice ambientului familial si social in care a trait Ion Roata si marturii documentare privind activitatea sa in Divanul ad-hoc al Moldovei (1857), ca deputat al taranimii putnene.

Din Localitatea Campuri ne indreptam cu pasi repezi ca sa nu innoptam catre o alta localitate, Soveja, unde vom lua pranzul la Restaurantul din cadrul pensiunii Perla Vrancei. Apoi vom vizita Manastirea Soveja cu o insemnatate istorica incarcata. Aceasta manastire a fost construita ca semn al impacarii dintre Matei Basarab si Vasile Lupu, motiv pentru care mai este cunoscuta si sub numele de Dobromira (buna pace)

- la sfarsitul sec.XIX, manastirea a devenit biserica parohiala inchinata de catre Constantin Mavrocordat.

Spre seara ne intoarcem in Focsani unde ne vom caza la Hotelul de 3* Fashion Center.

Ca si eveniment am rezervat din timp locuri la Restaurantul Casa Vrancean aunde ne vor incanta cu muzica folclorica Ansamblul “Tara Vrancei”

ZIUA 2:

Mic dejun la restaurantul Hotelului (inclus in pretul de cazare)

Plecam spre Judetul Vaslui, iar prima oprire o vom face in orasul Barlad unde vom vizita Casa Memoriala Sturza ce a fost construita la sfârsit de sec. XVIII-XIX si a apartinut lui Alecu(Alexandru) Sturdza, Spatar. Aici putem admira 7 colectii de arta expuse intrate ca donatii în patrimonial muzeului. Cladirea a fost donata orasului de catre urmasii familiei Epureanu.

Ramanem tot in apropiere de Barlad pentru a vizita Manastirea Fastaci din satul cu acelasi nume. Aceasta Manastire a fost întemeiată de boierii Palade în secolul al XVII-lea a fost rezidită de domnul Mihai Racoviţă Cehan în secolul al XVIII-lea, cu extinderi în secolul al XIX-lea. În 1711, a fost închinată mănăstirii Frumoasa din Iaşi (metoh al mănăstirii „Sf. Ecaterina” de la muntele Sinai (azi, în Egipt), încă din secolul al XVI-lea). A suferit extinderi şi transformări în secolul al XIX-lea.

Ne indreptam catre Vaslui unde ne vom caza la Hotelul Racova 3*

Dupa cazare profitam de vremea ce se anunta inca destul de calda pentru acesta perioada pentru a vizita centrul Istoric al orasului si Casa Ghicade care este legata intreaga istorie a orasului. Este construita in varianta neoclasica, de arhitecti rusi si polonezi, in apropiere de Casa Mavrocordat, unde se afla si Palatul Copiilor Vaslui, Biserica Sfantul Ioan si situl arheologic de la Curtile Domnesti.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traseu Turistic in Judetele Vrancea, Vaslui si Neamt.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 860 cuvinte
Nr caractere:
10 011 caractere
Marime:
14.69KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Petrescu
Sus!