Traseu Ecoturistic

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Ziua 1- Introducere

Transfer de la aeroportul Henri Coanda in nord catre satul Bistrita ( 550 m alt.), la poalele muntelui Arnota. Satul Bistrita este renumit pentru Cheile Bistritei, considerate cele mai inguste din Carpati, pentru pestera Liliecilor care adaposteste doua schituri, pentru manastirea Bistrita fondata in sec. XV si pentru faimosul balci anual al tiganilor tinut in septembrie de Sf Marie Mica.

Prezentare de catre ghid a traseului pentru urmatoarele zile.

Cazare si cina in cadrul manastirii Bistrita.

Ziua 2 – Manastiri si pesteri

Dimineata vizita la manastirea Bistrita, construita in sec XV. Distrusa si reconstruita de-a lungul secoleleor, manastirea a devenit in sec XIX loc de surghiun al adeversarilor politici ai domnitorului de atunci a Tarii Romanesti, Gh. Bibescu. In aceeasi perioada biserica este pictata de Gh. Tatarescu. Intregul ansamblu de cladiri de la Bistrita a fost fortificat ca o veritabila inchisoare, cu ziduri de incinta puternice si un masiv turn la intrare.

Tot aici se afla si moastele Sf Grigorie Decapolitul.

Dupa vizitarea manastirii se urca la pestera Liliecilor sau pestera Grigorie Decapolitul (cum mai este denumita), aflata in spatele manastirii Bistrita. Pestera este situata la 50m inaltime in peretii Cheilor Bistritei. Lipsita de concretiuni, pestera adaposteste peste 15.000 de exemplare de lilieci.

In interiorul pesterii se afla doua bisericute ale schitului Pestera datand din sec.XV si XVII unde erau ascunse moastele sfantului Grigorie Decapolitul in tmpul atacurilor.

Coborand in drumul forestier, se continua drumul timp de o ora spre manastirea Arnota.

Manastirea Arnota – a fost construita in sec. XVII de domnitorul Matei Basarab pe locul in care domnitorul a gasit scapare in fata urmaritorilor turci. Un secol mai tarziu manastirea va fi renovata de Constantin Brancoveanu , iar in sec, XIX Barbu Stirbei adauga la vechea constructie monahala un numar de incaperi unde urmau sa fie intemnitati adversarii sai politici, care au fost arestati dupa esuarea revolutiei de la 1848.

Intoarcere la manastirea Bistrita pentru cina si cazare.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Traseu Ecoturistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
849 cuvinte
Nr caractere:
4 760 caractere
Marime:
6.16KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!