Potențialul turistic al Marii Britanii

Extras din seminar:

BIG BEN

Big Ben- emblema Londrei.

Situat la nord est de Casele Parlamentului, cunoscut şi sub numele de St Stephen's Tower, turnul cu ceas în varf este creaţie gotică.

Big Ben are 96.3 metri înălţime şi o greutate de cca 8667 tone.

Big Ben are o acurateţe impresionantă şi este vedeta televiziunilor şi radiourilor la fiecare început de an nou, clopotele sale fiind atracţia principală a turiştilor.

PALATUL WESTMINSTER

Chiar lîngă Big Ben găsim Palatul Westminster cunoscut şi sub denumirea de Casele Parlamentului. Aici se întalnesc cele două camere ale Parlamentului Britanic, Camera Lorzilor şi Camera Comunelor.

Cea mai veche parte a palatului datează din 1097 şi înca există, Westminster Hall. Palatul conţine peste 1000 de camere şi este gazda unor numeroase evenimente oficiale.

LONDON EYE

Vis-a-vis de Casele Parlamentului şi Big Ben găsim London Eye, cunoscut şi ca Roata Mileniului.

Inaugurată în 1999, creaţie a British Airways, Roata observa o panoramă senzaţională asupra metropolei, capsulele urcînd pînă la 135metri deasupra solului.

BRITISH MUSEUM

British Museum, unul dintre cele mai importante muzee ale lumii, adapost a peste 7 milioane de obiecte din toate continentele, dovadă a evoluţiei culturii de la începuturi ţi pînă în prezent.

Deschis publicului iniţial în 1759, muzeul găzduieşte colecţii precum:

mumiile egiptene

artefacte persiene

statui din bazalt

obiecte sud-asiatice.

THE BUILDING AND ADMISSION FEE

Aceastăa este o parte a Muzeului Britanic. Este vestit prin faptul că a fost inaugurat în anul 2000 şi este cel mai mare scuar acoperit din Europa.

Este parte a muzeului unde se plăteşte taxa pentru intrarea în muzeul propriuzis. Taxa fiind stabilă şi neschimbată din momentul înfiinţării muzeului.

PICCADILLY CIRCUS

Piccadilly Circus este o intersecţie faimoasă în West End, loc de întîlnire renumit pentru reclamele pe neon de pe clădiri şi fîntană memorială Shaftesbury, cu statuia zeului Eros în varf.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Marii Britanii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
9.3/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Marime:
24.06MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!