Ecoturism Costa Rica

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Costa Rica este de multa vreme una dintre cele mai "fierbinti" destinatii de vacanta din America Latina, avand peste un milion de vizitatori in fiecare an. In pofida acestei explozii de turisti, Costa Rica ramane un loc bogat in minuni naturale si diversitate biologica, un loc in care va puteti simti izolati de nebunia lumii moderne. Parcurile nationale sunt mandria tarii. Autoritatile au delimitat o treime din teritoriu ca zona protejata si a constituit zeci de rezervatii salbatice, pentru a obtine un statut privilegiat in ecoturism. Costa Rica beneficiaza de o varietate uimitoare de peisaje, microclimate, flora si fauna, iar iubitorii de natura nu vor fi niciodata dezamagiti de salbaticia tarii.

Ecoturismul subliniază un impact minim asupra mediului. Acesta prevede venituri care ajută atât la conservarea ariilor protejate, precum şi beneficiul populaţiilor locale, prin reducerea dependenţei lor cu privire la activităţile dăunătoare habitatelor naturale.

Vizitatorii care cauta o vacanta activa sunt rasfatati cu o diversitate de optiuni, de la rafting si surfing pana la drumetii, ornitologie si golf. Principalul interes in zonele urbane il reprezinta patrimoniul spaniol, desi locurile interesante sunt putine. Din fericire, Costa Rica, locul de nastere al ecoturismului, este, de asemenea, locul în care această activitate a atins cel mai înalt nivel de succes. Costa Rica se mandreste cu faptul că în fiecare zi zeci de mii de vizitatori experienta incredibila varietate de animale sălbatice în acest paradis natural.

In Costa Rica exista 13 de mii de specii de plante, 2.000 de molii şi 4.500 de specii de fluturi, 163 de soiuri de amfibieni, 220 tipuri de reptile, 1.600 de specii de peşte de apă dulce şi sare, şi cel puţin 870 tipuri de păsări.

Aici putem vedea paduri de foioase, mlaştini de mangrove, padurile tropicale, iazuri erbacee, pădurile nor, maurii, plantaţiile de palmieri, padurile de stejar, păduri riverane, şi plantaţiile de mlaştină.

Printre minunile de mediu din Costa Rica sunt vulcani care sunt active şi produc izvoare termale, şi sunt unele dintre cele mai populare atractii.

Flora şi Fauna

Dacă cineva analizează ecosisteme diferite care există în Costa Rica, devine evident că este una dintre naţiunile cele mai bogate biologic din lume. Din pantele impadurite de vulcani,recifuri de corali de pe ambele coaste, Costa Rica are o diversitate aproape nepătruns de floră şi faună.

Pe parcursul ultimelor decenii, Ricans Costa a ajuns să realizeze o parte importantă a patrimoniului naţional- biodiversitatea.A fost creat un sistem exemplar naţionale pentru conservare si pentru a asigura supravieţuirea speciilor pe cale de dispariţie.

Cea mai mare manifestare a patrimoniului natural Costa Rica este diversitatea florei şi faunei. Aproximativ 9.000 tipuri diferite de plante cu flori cresc în ţară, inclusiv mai mult de 1.300 de specii de orhidee. Aproape 870 de specii de păsări au fost identificate, se găsesc mai multe decat in Statele Unite, Canada, şi jumătatea de nord a Mexicului combinate.

Arii Protejate

Sistemul de Parcuri Nationale protejează părţi ale aproape tuturor ecosistemelor care există în ţară, acoperind circa 25% din teritoriul naţional. Aceste parcuri şi zone protejate nu sunt doar locuri minunate pentru drumeţii şi observarea animalelor sălbatice, dar unele dintre ele includ, de asemenea, locuri mari pentru scufundări, speologie, surfing, şi alte activităţi în aer liber.

În afară de parcurile naţionale, există o varietate de alte domenii care se bucură de un anumit grad de protecţie, cum ar fi fauna sălbatică,refugii şi rezerve biologice, precum şi un număr tot mai mare de rezerve private.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ecoturism Costa Rica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 848 cuvinte
Nr caractere:
9 406 caractere
Marime:
18.39KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!