Bursa și forumul de turism balnear - Sovata

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear a fost înfiinţată în anul 1993, la iniţiativa a nouăsprezece reprezentanţi din principalele staţiuni balneare, susţinători ai turismului balnear, cu scopul reprezentării sectorului balnear în relaţiile cu autorităţile, diverse instituţii şi alte asociaţii, atât pe plan intern cât şi pe plan extern.

Membrii fondatori au reprezentat staţiunile : Băile Herculane, Băile Felix, Băile Govora, Călimaneşti-Căciulata, Sângeorz Băi, Vatra Dornei, Mangalia, Sovata, Lacu Sărat, Slănic-Moldova, Buziaş, etc.

În prezent, OPTBR are 60 de membri, reprezentând aproape toate staţiunile balneare din ţară.

Preşedintele în exerciţiu pentru un mandat în perioada 2009-2013 (al doilea mandat, din 2005), este domnul Nicu Rădulescu.

Principalele acţiuni realizate - Bursa şi Forumul de turism balnear ce se organizează anual, itinerant. Până în prezent s-au desfăşurat şase ediţii, penultima la Călimanesti-Căciulata,iar ultima, din 2010 a avut loc la Sovata-în incinta hotelului Danubius,în perioada 29 sept.-2 oct.

Forum-ul oferă posibilitatea unor prezentări pe teme de interes comun tuturor celor prezenţi, susţinute de oficiali din cadrul OMT şi ESPA, şi din diferite ţări europene.

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România a organizat în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2010, cea de-a şasea ediţie a Bursei şi Forumului de Turism Balnear. Evenimentul a avut loc la Sovata, devenind cel mai important eveniment specializat din turismul românesc, inclus în calendarul oficial de evenimente al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) şi al ESPA, Asociaţia Europeană a Staţiunilor Balneare.

Manifestarea s-a desfăşurat sub patronajul Minsiterului Dezvoltării Regionale şi Turismului, împreună cu sprijinul asociaţiilor de turism şi a fost structurată, după cum s-a obijnuit deja, sub forma a doua module:

- expoziţie de prezentare a ofertelor proprii (hoteluri, pensiuni, agenţii de turism, etc.), a agenţiilor de turism sau a distribuitorilor de echipamente destiante sectorului balnear;

- forum de discuţii pe teme de interes pentru sector.

La ambele manifestări interesul a fost sporit. S-au purtat convorbiri privind colaborarea viitoare, au fost finalizate oferte pentru sezonul ce urmează chiar şi pentru anul 2011. Au fost prezenţi deţinători de infrastructură din majoritatea staţiunilor balenare.

Scopul manifestării, precizat de către preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România, Nicu Rădulescu, este promovarea potenţialului balnear, al ofertelor de turism balnear, stabilirea de contacte între cei interesaţi de domeniu.

În derularea unei astfel de manifestări, participă distribuitori de echipamente şi produse adecvate domeniului, de servicii pentru acest sector (şcoli de turism, media, transportatori etc.).

Ediţia din acest an a avut ca temă principală ,calitatea serviciilor în turism prin calitatea pregătirii profesionale.

De asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc lansarea Proiectului “Calificarea în turismul balnear - o şansă pentru fiecare”, proiect cu finanţare europeană, la care participă mai mulţi parteneri din sectorul balnear.

În acest sens, preşedintele OPTBR, dl. Nicu Rădulescu a prezentat elementele principale ale proiectului de finanţare europeană de care va beneficia OPTBR împreună cu partenerii săi – unităţi din sistemul balnear, în următorii 3 ani.

Observații:

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA, BRAŞOV

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bursa si Forumul de Turism Balnear - Sovata.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 144 cuvinte
Nr caractere:
6 099 caractere
Marime:
13.77KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Drd. Adina Candrea
Sus!