Analiză comparativă - Sibiu vs Munchen

Extras din seminar:

Sibiu –Legenda si Istorie

Luand nastere în depresiunea Cibinului, în apropierea crestelor Fagarasului, Sibiul a fost si ramâne o punte de legatura si circulatie a valorilor materiale si spirituale, leagan de straveche istorie si civilizatie, zona de simbioza intre cultura româneasca si cea a nationalitatilor conlocuitoare. Având in vedere amplasarea sa geografica, precum si cadrul natural deosebit, turismul sibian are vechi traditii si un potential bogat si divers.

Spiritul german vegheaza asupra Sibiului

Conform legendei, copiii pierduti din Hamelin au iesit din pesterile Varghis (‘Almasch’) in Transilvania, undeva, aproape de actualul Sibiu. Aceasta este explicatia romantica a unui fenomen inedit prin care pe aceste meleaguri istorice a aparut un popor cu par blond si ochi albastri, care vorbea germana si urma obiceiurile unor stramosilor aflati la mii de kilometri departare. Cunoscut de nemti sub numele de Hermannstadt, Sibiul a fost dintotdeauna cel mai important centru al minoritatii germane din Transilvania.In prezent,aici se afla cea mai mare comunitate germana din Romania.

Oferta turistica-Imprejurimile Sibiului

In jurul Sibiului se gasesc sate românesti care-si pastreaza traditia de sute de ani, cetati sasesti unice in Romania, statiuni montane si balneoclimaterice si numeroase atractii naturale de o frumusete incredibila. Tinutul Sibiului, de la varfurile Carpatilor pana la Medias, ofera cea mai mare concentratie de obiective turistice din Romania.

Obiective turistice

Munti –Muntii Fagaras ce imprejmuiesc depresiunea Cibin ofera calatorului un spectacol de neuitat, crestele lor semete fiind acoperite de zapada 8-9 luni pe an.

Statiuni –Statiunea turistica Paltinis- statiune de odihna de mare atractie, situata la altitudinea de 1442 m într-o padure de conifere, în Muntii Cindrel; beneficiaza de o pozitie exceptionala ce deschide privirilor o splendida panorama spre peisajul muntilor împaduriti. Are avantajul de a dispune de excelente partii de schi, precum si de transport pe cablu (telescaune, teleschi) fiind un centru de practicare a sporturilor de iarna deosebit de apreciat. Este si un important punct de plecare în excursii pe muntii din jur care sunt usor accesibili.

A fost întemeiata de Societatea Carpatina Transilvana în ultimul deceniu al secolului XIX. Din nucleul de vile initial statiunea conserva Casa turistilor,Casa medicilor si Sala Monaco-declarate monumente istorice.

Vestigii istorice-Cetatile Sasesti

O caracteristica a zonei este prezenta bisericilor fortificate, datând din secolele XII – XVI ,în cea mai mare parte a satelor si târgurilor colonizate de populatia germana cunoscuta sub genericul de ‘sasi’. Cea mai mare frecventa a bisericilor fortificate o regasim în Provincia Sibiului. Spre deosebire de cetatile din vestul Europei, bisericile - cetati din S-E Transilvaniei nu erau locuite permanent. Ele aveau functii sacrale, de adapostire a populatiei si de aparare în caz de primejdie.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa - Sibiu vs Munchen.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
21 pagini
Marime:
1.32MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Titu Muntenescu
Sus!