Portofoliu Italia

Extras din seminar:

Prezentare generala

Italia este o țara în sudul continentului Europa, ce consistă în principal dintr-o peninsulă în formă de cizmă și două insule mari în Marea Mediteraneană: Sicilia si Sardinia. În nord întâlnești Alpii, unde are granițe cu Franța , Elveția, Austria și Slovenia, lungimea granițelor fiind de 1.899,2 km2 cele terestre și de 7.600 km2 cele maritime.

Ţara numără aproximativ 60,000,000 locuitori cu o natalitate de 9, 80/00 si o mortalitate de 9,6%0.Italienii sunt concentraţi in mare parte in zona nordică şi în deosebi în Câmpia Văzduhului şi în zona apropiată.În sud ,principal concentraţie de populaţie este cea din jurul oraşului Napoli iar cele mai puţin zone populate sunt Alpii,insula Sardinia şi sectorul peninsular la sud de Napoli.

Ţara este impartită în 20 de regiuni, dintre care 15 au `statut obisnuit`, iar 5 au `statut special`(Sicilia, Sardinia, Trentino, Friuli Venetia Giulia, Valle d`Aosta), în funcţie de caracteristicile etnice, geografice şi lingvistice.Cele 20 de regiuni italiene sunt împarţite în provincii, în numar de 94, apoi în comune (in jur de 8000). Din punct de vedere constituţional , Italia este o republică democratică parlamentară, fondată pe muncă, în care suveranitatea aparține poporului, care o exercită prin formele și în limitele Constituției, ce este aprobată de către Adunarea Constituantă în 22 decembrie 1947 și intrată în vigoare la 1 ianuarie 1948

Constituția italiana stabilește că există o separare a autorității între executiv si juridic. Executivul este responsabil pentru implemetarea legilor, în timp ce autoritatea juridică este responsabilă pentru a urmări dacă aceste legi sunt aplicate corect atât în ce privește cetățenii cât și între aceștia și administrația publică. Parlamentul este bicameral, fiind compus din Senat (315 senatori aleși și senatori de drept) și Camera Deputaților (630 deputati). Mandatul este de 5 ani pentru ambele camere, având aceeași autoritate și funcții identice: fiecare lege trebuie să fie aprobată de ambele camere, ceea ce în Italia se numește „bicameralism perfect”.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Portofoliu Italia.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
842.50KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!