Introducere în Administrația Publică

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Una din principalele caracteristici ale eficacitatii organizarii interne a aparatului administrativ este apelul la profesionisti. Pentru ca noi sa putem raspunde la intrebarea: ,,Exista profesionalism in Administratia Publica din Romania?" trebuie mai intai sa aratam care sunt cerintele de baza ale profesionalismului, fiindu-ne usor, astfel, sa ne pronuntam asupra situatiei publice din Romania.

Substituirea profesionalismului amatorismului marcheaza o transformare foarte profunda in conceperea functiei publice; acest fenomen semnifica faptul ca exercitiul sarcinilor administratiei priveste de acum agenti specializati, dotati cu o calificare particulara si formand, de aceea, un grup specific; totusi, logica profesionalizarii nu poate fi accentuata pana la o limita extrema, functia publica contemporana realizand bun echilibru intre imperative si presiuni contradictorii.

Logica profesionala depaseste cadrul strict al Administratiei; nevoia de cunostinte specializate se face simtita in toate domeniile vietii sociale care fusesera mai putin sensibilizate anterior. Profesionalizarea semnifica faptul ca exercitarea functiilor administrative a devenit o meserie care presupune, necesita, existenta unei cunoasteri specializate si produce o puternica solidaritate corporativa. Introducerea acestui concept in cadrul aparatului administrativ presupune realizarea catorva cerinte specifice: permanenta, statutul, competenta, spiritul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Introducere in Administratia Publica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 165 cuvinte
Nr caractere:
6 328 caractere
Marime:
10.76KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Științe Politice
Tag-uri:
sociologie, administratie, cerinte
Predat:
Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii , Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca
Materie:
Științe Politice
Profesorului:
Calin Hintea
Sus!