United nations of the international childrens emergency fund (UNICEF)

Extras din seminar:

Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a fost creat de către Ansmablul General al Naţiunilor Unite în 1946. În 1953, numele său a fost scurtat în Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite, dar mai este încă cunoscut sub acronimul său popular. Cu sediul în New York, UNICEF oferă asistenţă umanitară şi pentru dezvoltarea copiilor şi mamelor lor în ţările în curs de dezvoltare. O agenţie fondată prin voluntariat, UNICEF supravieţuieşte prin fonduri guvernamentale şi donaţii private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace.

În anul 1959, Adunarea Generala a ONU a adoptat în unanimitate Declaratia Drepturilor copilului. Comunitatea internationala are responsabilitatea apararii drepturilor copiilor. Viitorul omenirii depinde de modul în care copilul este pregatit pentru a avea o viata individuala potrivit cu idealurile proclamate în Cartea Natiunilor Unite. În 1990, la New York, 71 de sefi de state si guverne au semnat Conventia Natiunilor Unite privind drepturile copilului.

Acest din urma document international cuprinde în articolele sale o serie de prevederi referitoare la protectia copiilor, la respectarea drepturilor acestora. Nici unul din articolele Declaratiei Universale nu acopera în amanunt drepturile copiilor. Copiii necesita o protectie si o grija speciala dupa nastere datorita,imaturitatii lor fizice si psihice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • United Nations of The International Childrens Emergency Fund (Unicef).ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
557.94KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Profesorului:
Constantin Vasile Toca
Sus!