Stresul - problemă cotidiană

Extras din seminar:

Materialul poate fi prezentat în cadrul lectoratelor sau şedinţelor cu părinţii pe şcoală sau pe clase în scopul de a ajuta părinţii să identifice stările de tensiune fizică şi psihică, materialul oferind şi metode de combatere a acestora.

În educaţie este foarte importantă oferirea de modele pozitive de comportament din partea părinţilor, un părinte calm, deschis pentru comunicare va induce atitutini asemănătoare, îndemnând copilul spre o disciplină mentală şi emoţională.

Acest material este prezentat la activitaţea”Şcoala te aşteaptă”, în cadrul proiectului educaţional”Şcoala-cartea noastră de vizită”de la Şcoala cu cls.I-VIII Vetiş, judeţul Satu Mare.

Propunător: Lăudat Tunde, coordonator proiecte şi programe educative

Stresul reflectă toate reacţiile organismului uman atunci când asupra lui se abat diversi agenti fizici, psihici, chimici. Nu numai oamenii sunt stresaţi ci şi plantele şi animalele, chiar dacă acestea din urmă nu au posibilitatea de a ,,exprima verbal” acest lucru. La oameni stresul se poate numi tensiune, povară, solicitare, efort, presiune, încordare, constrângere. Plantele îşi închid frunzele sau florile când le atingi. Animalele îţi arunca un rânjet în care le vezi toţi colţii.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Stresul - Problema Cotidiana.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Marime:
3.14MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!