Interviu Profesor - Droguri

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Date despre respondent (PROFESOR):

Sex: M

Vârstă: 31

Diriginte la clasa: 12

Liceul: Colegiul Naţional

Disciplina predată: Fizică

Întrebare Răspuns Observaţii

1.

Ce opinie aveţi despre consumul de droguri?

În calitate instituţionala de profesor, asta m-ar interesa mai mult.

1.

O opinie personala, sau o opinie în calitate instituţionala de profesor?

În calitate de profesor consider că acest consum de droguri a devenit un fenomen ce capătă o amploare din ce în ce mai mare şi este nevoie ca şcoala, dar si părinţii să se implice în combaterea acestui fenomen, întrucât urmările pe care le poate avea asupra dezvoltării psihosomatice şi emoţionale a elevilor, pot fi din cele mai grave dacă nu se iau măsuri încă din cele mai timpurii stadii ale consumului. Oricum, observ în calitate de diriginte că, la nivel instituţional se implică nu doar şcoala sau liceul, ci şi inspectoratele, Agenţia Naţională de Anti-Drog din Bucureşti, tot felul de organizaţii non-guvernamentale ceea ce este foarte bine, întrucât cu cât se conştientizează mai mult pericolul reprezentat de consumul de droguri, cu atât se pot lua măsuri mai adecvate.

2.

Despre consumul de produse etnobotanice, ce părere aveţi?

2.

Este un fenomon relativ nou, acesta referitor la consumul de produse etnobotanice, după ştiinţa mea aceste magazine au apărut relativ recent, un an, doi cel mult au aceste magazine de cartier, „magazine de vise” li se mai spune, probabil sau sigur de fapt este un fel de alternativă ieftină la consumul de droguri tari şi consacrate. Înţeleg că aceste magazine au încercat să fie desfiinţate, sau cel puţin îngrădite la nivel legislativ, dar după câte se pare se găşte întotdeauna o soluţie juridică pentru a redeschide aceste magazine chiar în perimetrul şcolii. Noi cel puţin, avem la o distanţă de sub 500 de metrii de liceu un astefel de magazin care la un momentdat a fost închis iar apoi redeschis cu un alt nume şi probabil şi cu alte produse care scapă nomenclatorului guvernamental de interzicere ale produselor etnobotanice.

3.

Sunteţi de acord cu desfiinţarea magazinelor ce distribuie aceste produse?

3.

Categoric, de altfel am vazut ieri sau alaltaieri faputl ca oraşul Braşov are de gând să ia o masură de acest fel, cu caracter administrativ, altefel spus să retragă autorizaţia de funcţionare a magazinelor etnobotanice, la nivel guvernamental există din câte ştiu eu o listă cu produse etnobotanice care nu pot fi comercializate, însă această listă este ineficientă din moment ce, fie se găsesc alte produse etnobotanice, fie magazinul se încadrează juridic sub o altă formă de activitate. Cred că cel mai convenabil la nivel de autorizaţie îl reprezintă retragerea autorizaţiei de funţionare, decât o listă exhaustivă cu produsele interzise, ar trebui la nivel local ca primăria să ia măsuri de închidere a acestor magazine, pur şi simplu prin retragerea autorizaţiei de funcţionare.

4.

În decursul vieţii dumneavoastră, v-aţi confruntat cu această problemă a drogurilor?

4.

Da, în calitatea instituţională de diriginte am avut bănuieli la un moment dat că unii dintre elevi consumau aceste produse, bănuieli care au venit atât din zona celorlalţi colegi ai lor care mi-au încredinţat acet lucru, fie din discuţiile pe care le-am avut cu părinţii anumitor copii care îmi semnalau un comportament relativ schimbat la odraslele lor. Din punctul meu de vedere se impune o vigilenţă crescută intotdeauna pentru oricare profesor şi mai ales pentru oricare diriginte, pentru că un astfeld e consum poate apărea oricând în cadrul unui colectiv, nu există colective invulnerabile la acest fel de comportament, chiar şi de la cei mai buni copii de la care nu prea te aştepţi, te poţi trezi cu surprize de felul înrolărilor într-un grup unde se consumă produse etnobotanice.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interviu Profesor - Droguri.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 078 cuvinte
Nr caractere:
10 130 caractere
Marime:
11.28KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!