Barometrul de Opinie - Student Cuza

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Introducere

Actualitatea temei

Universitatea Al. Ioan Cuza, fiind cea mai veche Universitate din România, este o instituţie de învăţământ superior cu tradiţie şi în acelaşi timp o Universitate modernă care, prin realizările înfăptuite în plan educaţional şi ştiinţific, a căpătat recunoaştere atât pe plan naţional cât şi internaţional.

In acest context, locurile şi rolurile statornicite prin tradiţie împart comunitatea şcolară în două tabere: cadrele didactice şi elevii/studenţii. Aceste tabere nu sunt neapărat opuse, dar oricum distincte, ca şi când ar face parte din lumi diferite, cu preocupări, acţiuni şi scopuri diferite. Distincţia se estompează uneori, alteori devine mai accentuată, depinzând de vocaţia pedagogică a cadrului didactic, de caracteristicile colectivului şcolar şi chiar de schimbările petrecute în societatea contemporană, care au ecou în organizarea şi desfăşurarea procesului educativ.Pe langa aceste tabere, intervin si alti factori care au un mare impact asupra institutiei si asupra studentilor, ca si componente integrante in aceasta institutie:activitatea secretariatului, administratie, conditiile de cazare, dotarea salilor de curs/ laboratoarelor, serviciile medicale, etc.

Toti acesti constituenti trebuie analizati pentru a observa daca situatia scolara s-a mai imbunatatit, sau din contra s-a deteriorat de la ultimul barometru de opinie realizat in 2007 de catre studentii Cuza.Si de asemenea, se pot lua masuri pentru a imbunatati situatia actuala.

Obiective operationale

Prin prezenta cercetare, doresc sa aflu:

-Selectarea metodelor de cercetare si esantionare

-Identificarea problemelor cu care se confrunta studentii in ce priveste relatia cu secretariatul, activitatea cadrelor didactice, serviciile oferite de biblioteca universitatii , doatea salilor de curs/seminar/laborator

-Identificarea tipurilor de relatie profesor-student promovate de Facultatea de Filosofiesi cele dorite de studenti

-Identificarea tipurilor de relatie student-student din cadrul facultatii

Descrierea esantionului.In cadrul cercetarii vor participa 180 de persoane, cate 30 de studenti de la fiecare din cele 6 specializari (Comunicare si Relatii Publice, Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene, Sociologie, Asistenta sociala si Filosofie).

Metode de cercetare. In cercetare, vom folosi drept instrument chestionarul, a carui scop este de a afla care este situatia actuala a studentilor in raport cu institutia si elementele componente institutiei, si de a observa daca fata de barometrul de opinie din 2007 s-au produs modificari in bine sau in detrimentul lor.

Cadrul teoretic al cercetarii

Interdependenţa dintre relaţia profesor-student şi celelalte componente ale actului didactic

Multe modele didactice au încercat să redacteze o hartă a factorilor care au impact asupra situaţiilor instrucţionale, de predare - învăţare (de exemplu, îi putem menţiona pe Wolfgang Schulz (1969), Gunilla Svingby (1978), Andrew Pollard (1985). Prezentăm aici un model care include elemente normative şi ideologice în calitate de factori importanţi care influenţează practica din şcoală/clasă.

Fig. 1- Mediul local (casă, cultură locală, condiţii locale etc.)

În centrul modelului se află practica din clasă. Această schemă cuprinde atât predarea, cât şi organizarea învăţării, cărora li se alătură şi activităţile propriu--zise de învăţare. Pe scurt: mediul şcolar este central, însă scopul modelului este de a facilita înţelegerea întrepătrunderii complexe a factorilor instrucţionali pe niveluri diferite. Este vorba, pe de o parte, despre înţelegerea şabloanelor comune în marea majoritate a practicilor din clasă, iar pe de altă parte, despre înţelegerea motivelor pentru care unele practici şi comportamente pot diferi atât de mult de la o clasă la alta.

Observații:

E un proiect realizat de studenti, Nu s-au pus note, dar a fost al treilea in clasa, deci , e destul de bun pt cei care il vor avea ca profesor pe ... nu se da nume.

Sper sa ajute pe viitor

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Barometrul de Opinie - Student Cuza.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
3.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 389 cuvinte
Nr caractere:
7 951 caractere
Marime:
45.23KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Sociologie
Predat:
la facultate
Materie:
Sociologie
Sus!