Probleme RT

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1. CUPRINS 2
2. PROBLEMA NR. 78 3
2.1. ENUNT 3
2.2. RASPUNS: 3
3. PROBLEMA NR. 83 4
3.1. ENUNT 4
3.2. RASPUNS 4
4. PROBLEMA NR.15 5
4.1. ENUNT 5
4.2. RASPUNS 5

Extras din seminar:

2. PROBLEMA NR. 78

2.1. Enunt

In discutia despre ortogonalitatea secventelor de aschii CDMA, se afirma ca daca S " T = 0 atunci . Demonstrati acest lucru?

2.2. Raspuns:

Vom folosi simbolul S {Si}, i = pentru a desemna vectorul format din m aschii al statiei S si respectiv simbolul {-Si},

i = pentru vectorul negat (complementul fata de 1 al respectivei secvente de m aschii). Se constata ca toate secventele de aschii sunt ortogonale doua cate doua, adica produsul scalar normat al oricaror doua secvente distincte de aschii S si T este nul:

Ceea ce se traduce prin faptul ca toate perechile care se pot forma sunt diferite intre ele.

Din relatia de mai sus se constata ca:

3. PROBLEMA NR. 83

3.1. Enunt

Cadrele Ethernet trebuie sa aiba o lungime minima de 64 de octeti pentru a avea siguranta ca emitatorul inca mai emite in cazul unei coliziuni la celalalt capat al cablului. Fast Ethernet-ul are aceeasi dimensiune minima a cadrului de 64 de octeti dar poate emite bitii de 10 ori mai rapid. Cum este posibil sa se mentina aceeasi dimensiune minima a cadrului ?

3.2. Raspuns

Campul lungime [length] se refera la lungimea - in octeti - a campului de date. Conform specificatiilor, lungimea acestuia din urma poate varia in limitele

0 ÷ 1 500 octeti. S-ar parea, deci, ca sunt permise cadre cu 0 octeti de date. Acest lucru nu este, insa, adevarat. Dupa cum am mentionat, atunci cand un transceiver detecteaza o coliziune, el intrerupe emisia bitilor cadrului implicat in coliziune. Astfel de trunchieri de cadre provoaca existenta pe cablu a unor bucati de cadre si biti rataciti. Pentru a distinge cu usurinta cadrele corecte de cele trunchiate, standardul IEEE 802.3 stabileste ca lungimea minima a cadrelor corecte este de 64 de octeti, de la campul adresa destintiei pana la campul suma de control (inclusiv). Daca datele dintr-un cadru au o lungime mai mica de 46 de octeti (= 64 - 6 - 6 - 2 - 4), se foloseste campul de completare [padding] umplut cu zerouri pana la dimensiunea minima specificata.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Probleme RT.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
634 cuvinte
Nr caractere:
4 237 caractere
Marime:
31.65KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Rețele
Predat:
la facultate
Materie:
Rețele
Profesorului:
Eugenie Pozdarascu
Sus!