Introducere la Cartea Cântarea Cântărilor

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

Introducere
Capitolul I: Introducere la Cantarea Cantarilor
Concluzii
Bibliografie

Extras din seminar:

Introducere

Teologia este regina tuturor stiintelor fiindca cuprinsul ei e cea mai sublima taina ce se poae cugeta si poseda siguranta cea mai mare, deoarece îsi trage originea din lumina stiintei divine. Iar sufletul teologiei este cunoasterea Sfintei Scripturi, care, conform doctrinei Sfintei noastre Biserici, este primul izvor al Revelatiei Divine. Dar mai ales din Sfânta Scriptura teologul trebuie sa evidentieze cuprinsul si sensul învataturii Cuvantului divin.

Potrivit Sfintilor Parinti, Sfânta Scriptura formeza tezaurul nesfârsit al adevarurilor dumnezeesti, chiar o putem asemana cu o mina de aur, al carei avutii sunt mai pretioase decât tot aurul, un paradis renumit prin florile cele mai placute si fructele cele mai delicioase, care ar desfata si ar hrani sufletul nostru. De aceea Fericitul Augustin, recomanda ca ficare sa citeasca neîncetat cartile Vechiului si Noului Testament tocmai pentru reîmprospatarea credintei si spre întarirea nadejdii . Biserica a rânduit ca acest tezaur pretios sa nu ramâna neglijat. Ea recomanda ca Sfânta Scriptura sa fie citita integral de catre slujitorii altarului, teologi, credinciosi, dar explicarea si interpretarea acesteia sa fie facuta în cadrul Bisericii, pentru a-i pregati si îndruma pe credinciosi catre Ierusalimul cel Ceresc, adica Împaratia Cerurilor. Teologia Vechiului Testament, înseamna prezenta lui Dumnezeu în lumea credinciosilor prin împlinirea voii lui Dumnezeu, prin credinta tare dar si statornica si fapte bune, caci ,, cheia de bolta a întregului edificiu al teologiei este viata” . Cartile canonice ale Vechiului Testament cuprind : scrieri istorice, profetice, didactico-poetice. Cartile scrise sub aceasta forma poetica sunt urmatoarele: Psalmii, Cartea Proverbelor, Cartea Iov, Cântarea Cântarilor, Eclesiastul si Plângerile lui Ieremia.

Capitolul I: Introducere la Cantarea Cantarilor

Cartea Cantarea Cantarilor are in limba ebraica titlul de Sir hassirim. Ea exprima un superlativ, fiind vorba despre o cantare sublima, desavarsita, superioara oricarei alte cantari. Dupa cum reiese din titlu, Cantarea Cantarilor cuprinde un singur poem, aspect evidentiat si de caracterul intern al scrierii. In ceea ce priveste unitatea cartii ea este caracteristica stilului oriental si este axata pe o idee generala ce strabate ca un fir rosu intreaga compozitie si din care se desprind ideile secundare. Ideea generala si anume iubirea dintre mire si mireasa, este incarcata de un puternic simbolism, reprezentand iubirea dintre Iahve si poporul Sau .

Observații:

UNIVERSITATEA VALAHIA

FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXA ȘI ȘTIINȚELE EDUCAȚIEI

SPECIALIZAREA: TEOLOGIE PASTORALĂ

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Introducere la Cartea Cantarea Cantarilor.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 640 cuvinte
Nr caractere:
9 275 caractere
Marime:
21.75KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Religie
Predat:
la facultate
Materie:
Religie
Profesorului:
Varlan Florin
Sus!