Universitatea Oxford

Previzualizare seminar:

Cuprins seminar:

1. Date generale despre Universitatea Oxford 3
2. Istoria Universității 4
3. Organizarea 5
4. Burse și suport financiar. 6
5. Femeile la Oxford 7
6. Universitatea și colegiile 8
7. Muzee și galerii 8
8. Locurile de muncă ocupate de absolvenții Universități Oxford 10
9. Descoperiri interesante la Oxford 11

Extras din seminar:

Universitatea Oxford este localizată în orașul Oxfordshire, din Regatul Unit al Marii Britanii și este cea mai veche universitate din lumea vorbitoare de limbă engleză,fiind una dintre instituțiile fruntașe in lume din punct de vedere academic.Universitatea cuprinde 39 de colegii si 6 săli private permanente.

Oxford este o universitate autonomă,ce a fost fondată după modelul Universităţii din Paris. Cuprindea facultăţi de teologie, drept, medicină şi arte liberale. Primele colegii au fost Colegiul Universitar, înfiinţat în 1249, Colegiul Balliol, aproximativ în 1263 şi Colegiul Merton, în 1264. Printre primii profesori care au predat la Universitatea Oxford se numără Roger Bacon, John Duns Scotus, William de Ockham şi John Wycliffe. În perioada Renaşterii, Desiderius Erasmus şi Thomas Morus au contribuit la consolidarea reputaţiei de care Universitatea se bucura deja. S-au înfiinţat facultăţi de ştiinţe exacte, ştiinţe politice şi altele.

Unversitatea Oxford este membru Russell Group, Coimbra Group, League of European Research Universities, International Alliance of Research Universities, eliberînd faimoasa Bursa Rhodes,care aduce la Oxford un numar mare de studenți extrem de bine instruiți.

Studenți ai Universității Oxford

Istoria Universității

Deoarece este cea mai veche universitate din lumea “engleza” Universitatea Oxford este și o instituție istorică unica in lume.Nu se cunoaște data exactă a fondării dar activitațile academice datează incă din anul 1096, evoluînd foarte rapid din anul 1167, atunci cînd Regele Henry II a expulzat studenții englezi din Universitatea din Paris.Astfel majoritatea s-au intors in Marea Britanie,mai precis in Oxford.

În anul 1188 istoricul Gerald of Whales preda deja studenților iar in anul 1190 a sosit si primul student străin, pe nume Emo of Friesland, fapt ce a declanșat intreaga traditie Oxford de burse si conexiuni la nivel internațional.Titlul de cancelar a fost oferit conducatorului universitatii in anule 1214 iar in 1231 lectorii au fost recunoscuti drept “universitas”.

În secolul XII-lea au existat diferite altercații intre locuitorii din zona si studenți.Astfel s-au stabilit incinte auxiliare universității conduse fiecare de un decan.Ulterior așa s-au nascut cele 39 de colegii ale universității.Peste mai putin de un secol Oxford a primit aplauze si aprecieri mai multe ca oricare altă instituție.Fie ca au fost mari preoți sau regi toți au apreciat antichitatea curriculum-ul, doctrinele și preivilegiile prezente in această universitate.Totuși,inca de la inceput au existat numeroase controverse intre studenți,de natură religioasă și politica, datorită diversității foarte mari de culturi si naționalitați.

Observații:

Universitatea de Stat Republica Moldova

Facultatea Științe Economice

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Universitatea Oxford.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 227 cuvinte
Nr caractere:
12 513 caractere
Marime:
261.46KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!