Tulburări de limbaj ale copiilor

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Am constituit grupa de copii astfel: au aceeaşi vârstă, acelaşi nivel de dezvoltare psihică şi intelectuală, acelaşi tip de tulburare. Pentru ca activitatea desfăşurată să fie eficientă am folosit exerciţii ajutătoare, premergătoare aplicării activităţii de corectare a limbajului. Am aplicat exerciţii de respiraţie, de gimnastică pentru dezvoltarea motricităţii generale şi a motricităţii aparatului fono-articulator, exerciţii de dezvoltare a auzului fonematic. Pentru ca activităţile desfăşurate cu grupa de copii cu tulburări de limbaj să fie eficiente se foloseşte foarte mult material didactic cum ar fi: scheme şi imagini care indică poziţia corectă a aparatului fono-articulator în timpul pronunţiei diferitelor sunete; imagini pentru stimularea vorbirii, diapozitive, jucării în care se poate sufla.

Am constituit o grupă de 5 copii, cu vârsta cuprinsă între 4 şi 5 ani. Toţi copiii manifestă o tulburare de limbaj şi anume rinolalia. Copiii manifestă greutate în pronunţarea sunetelor „c” şi „r” în combinaţii. Pentru a îmbunătăţi actul comunicaţional-verbal al celor cinci copiii am folosit diferite activităţi printre care şi jocul „ Păsărelele şi maşina”.

Scopul jocului a fost acela de consolidare a pronunţiei sunetelor „c” şi „r” în combinaţii. Am explicat copiilor regula jocului: onomatopeele sunt executate de către copii numai la auzul zgomotului maşinii. Ca material ajutător ne-am folosit de scăunele. Am explicat şi am indicat copiilor desfăşurarea jocului: sunt aşezaţi pe scăunele pe două rânduri. În faţa scăunelelor sunt desenate pe sol cercuri, care reprezintă cuiburile.

Observații:

aceasta lucrare practica a fost prezentata in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din Bucuresti. a fost pusa in practica intr-o scoala din mediul rural

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tulburari de Limbaj ale Copiilor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
625 cuvinte
Nr caractere:
3 234 caractere
Marime:
5.92KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Profesorului:
Laura Ciolan
Sus!