Interacțiunea dintre frați și ordinea nașterii

Extras din seminar:

Acest studiu isi propune evidentierea unor corelatii intre personalitatea unei persone si marimea familiei din care face parte, precum si a educatiei de care au avut parte.

Familia este grupul cel mai important care:- influienteaza si

- modeleaza persoana

Cercetarilor care vin dinspre psihanaliza,psihologia sociala si sociologie sustin ca familia este :adevaratul laborator de formare a persoanei.

Doua cauze explica aceasta influenta a familiei asupra persoanei:

1) una este legata de faptul ca actiunea fam se exercita mai de timpuriu iar,

2) a doua de acela ca multa vreme fam. e calea prin care se canalizeaza oricare alta actiune de socializare ,ea fiind identica cu intreaga lume sociala a copilului .

Unele studii pe aceasta tema au evidentiat faptul ca nr de copii dintr-o familie precum si atitudinea parintilor fata de copii influenteaza personalitatea in dezvoltare a copiului. Faptul de a fi nascut primul sau ultimul ,precum si acela de a fi copii multi sau putini,are importante repercursiuni asupra dezv.persoanei

ASTFEL :

- In cazul primului copil dragostea mamei si a celorlalti membri ai fam este concentrata asupra lui,fiind centrul de interes al tuturor, acest lucru dezvoltandu-i o personalitate egoista- egocentrica.

- Daca primul copil nu este urmat de un altul, din copil prim devine copil unic, atunci atentia parintilor fata de el va si mai mult crescuta,. indeplinandu-I orice capriciu.Prin urmare copilul nu e numai rasfatat,dar e si mai cocolosit cu fel de fel de griji exagerate ptr a-l feri de boli ,uitandu-se faptul ca aceasta grija e cea mai sigura cale de a reduce rezistenta organismului

Observații:

prezentare in power point

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Interactiunea Dintre Frati si Ordinea Nasteri.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
6/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
19.26KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Psihologie
Predat:
la facultate
Materie:
Psihologie
Sus!