Învățarea prin Cooperare

Previzualizare seminar:

Extras din seminar:

Invatarea prin cooperare este o strategie de instruire structurata si sistematizata, in cadrul careia grupe mici lucreaza impreuna pentru a atinge un tel comun. Premisa invatarii prin cooperare este aceea conform careia, subiectii care lucreaza in echipa sunt capabili sa aplice si sa sintetizeze cunostintele in moduri variate ti complexe , invatand in acelasi timp mai temeinic decat in cazul lucrului individual.

Invatarea prin cooperare determina dezvoltarea personala prin actiuni de autoconitietizare in cadrul grupurilor mici. Ea solicita toleranta fata de modurile diferite de gandire si simtire, valorizand nevoia elevilor de a lucra impreuna, intr-un climat prietenos, de sustinere reciproca.

Principiile invatarii prin cooperare

Invatarea prin cooperare este bazata pe urmatorele principii:

1. Interdependenta pozitiva, conform careia succesul grupului depinde de efortul depus in realitarea sarcinii de catre toti membrii. Elevii sunt dirijati catre un scop comun, stimulati de o apreciere colectiva, rezultatul fiind suma eforturilor tuturor.

2. Responsabilitatea individuala, care se refera la faptul ca fiecare membru al grupului isi asuma responsabilitatea sarcinii de rezolvat;

3. Formarea si dezvoltarea capacitatilor sociale, stimularea inteligentei interpersonalecare se refera la abilitatea de a comunica cu celalalt, de a primi sprijin atunci cand ai nevoie, de a oferi ajutor, la priceperea de rezolva situatiile conflictuale.

4. Interactiunea fata in fata ce presupune un contact direct cu partenerul de lucru,aranjarea scaunelor in clasa astfel incat sa se

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Invatarea prin Cooperare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
836 cuvinte
Nr caractere:
4 628 caractere
Marime:
9.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Pedagogie
Tag-uri:
cooperare, invatare
Predat:
la facultate
Materie:
Pedagogie
Sus!