Rase de găini

Extras din seminar:

Cornish are o alură de combatantă prin formatul şi direcţia trunchiului (mulţi specialişti îl consideră încă orasă combatantă), uşor modificată de penajul ceva mai dezvoltat decât la alte combatante, (cu excepţia Combatantei Engleze de tip vechi) şi de coada mai plină şi uşor ridicată. Capul este larg şi adânc, fără să pară grosolan. Ciocul de culoare galbenă, este puternic, scurt,gros la bază, cu valva superioară evident curbată. Creasta este mică şi de culoare roşie - aprinsă. 

Gâtul puternic, scurt şi gros la bază, are lanţete bogate, dar scurte şi este purtat aproape vertical, ca la rasele combatante.

Trunchiul este ovoidal, cu direcţie oblică. Lărgimea toracelui este mare, pieptul este proeminent, fiind deosebit de musculos şi sus purtat. 

Dimpotrivă, abdomenul este mic, la cocoşi chiar supt. Spinarea şi şalele sunt lungi, foarte largi, oblice şi convexe. Coada nu mai este săracă în penaj şi purtată oblic în jos ca la rasele combatante, ci cu pene ceva mai lungi şi mai bogate, fiind purtată oblic în sus. Aripile sunt puternice, cu umerii proeminenţi şi capacele convexe, purtate strânse pe lângă trunchi. 

Picioarele au coapse şi gambe musculoase şi fluiere scurte, foarte groase, cu aplomb larg şi corect.

Urechiuşele şi bărbiţele sunt mici şi de culoare roşie - aprinsă la cocoşi şi foarte mici şi roşii - palide la găini. Ochii au o expresie agresivă din cauza sprâncenelor (arcadelor) reliefate şi a globilor oculari proeminenţi, cu iris de culoare portocalie. Faţa este de culoare roşie - aprinsă la cocoşi sau roşie - palidă la găini, rar presărată cu pene scurte şi fine, de tip filamentos.

Culoarea fluierelor, precum şi a ciocului este galbenă, sau albă - gălbuie atunci când epiderma este de culoare albă. Rasa Cornish cuprinde populaţii cu piele galbenă dar şi populaţii cu piele albă, preferată de consumatorii englezi. Penele sunt scurte, înguste, dure, strălucitoare şi bine strânse pe corp. Cocoşii şi găinile Cornish sunt de talie mare (masive şi în acelaşi timp înalte) şi au constituţie robustă.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Rase de Gaini.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Marime:
1.92MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Medicină Veterinară
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină Veterinară
Sus!