Sistemul de Alimentare la MAS

Extras din seminar:

Rolul sistemului de alimentare

Instalația de alimentare sau sistemul de alimentare al unui motor cu ardere internă are rolul de a alimenta cilindrii motorului cu combustibilul și aerul necesar arderii și de a evacua gazele arse. Instalația de alimentare cuprinde ansamblul organelor necesare alimentării motorului cu amestecul carburant în proporțiile și cantitățile cerute de regimul de funcționare. Combustibilul poate fi benzină, gaz lichefiat sau combustibil sintetic. Se consideră parte componentă a sistemului de alimentare și piesele ce servesc la evacuarea gazelor de ardere.

La motoarele cu aprindere prin scânteie cu carburator amestecul de benzină și aer se formează în exteriorul cilindrului, într-un dispozitiv numit carburator. La motoarele cu aprindere prin scânteie cu injecție de benzină formarea amestecului carburant se poate face atât în interiorul cilindrului cât și în exteriorul acestuia.

Sistemul de alimentare al MAS este format din rezervorul de combustibil, conducte de combustibil, filtru, decantor, pompa de combustibil, filtrul de aer, carburatorul, indicatorul de nivel. Aerul necesar formării amestecului carburant este purificat cu ajutorul filtrului de aer iar amestecul este dirijat spre supapele de admisiune prin galeria de admisiune.

Pompa de combustibil

Pompa de alimentare are dreptul de a absorbi combustibilul din rezervor si de al trimite pe conductele de legatura cu carburatorul (MAS) sau la bacteria de filter (MAC).

Ea poate fi de tip diafragma sau cu piston. Unele automobile folosesc pompe electrice de tip submersibil, montate in rezervor si filtru, in special pentru motarele cu benzina, iar altele, pompe antrenate pneumatic.

Filtrele de combustibil

Filtrele de combustibil retin impuritatile din combustibil. Pentru MAS se foloseste filtrul brut de decantare a benzinei, montat langa rezervor sau pentru filtrare fina, un filtru pe conducta dintre pompa de alimentare si carburetor.

Filtrul de filtrare fina a benzinei functioneaza astfel: benzina intra prin record in corpul filtrului ,din material plastic, trece prin orificiile exterioare ale elementului filtrant cu hartie micronica, iese prin tubul perforat central si este trimisa in carburetor prin record.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de Alimentare la MAS.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
826.27KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Seminar
Domeniu:
Mecanică
Predat:
la facultate
Materie:
Mecanică
Sus!